آزمایشات قبل از کاشت مو یک سری آزمایش ساده خون هستند که برای جلوگیری از انتقال بیماریها و تایید واجد شرایط بودن کاشت انجام میشود. به طور معمول هزینه آزمایشهای قبل از کاشت مو بین 700 الی 900 هزار تومان (در سال 1404) است. ما ابتدا تمام آیتمهای آزمایش را مطابق با نظر متخصصان کاشت مو شیراز بررسی میکنیم، سپس به این سوال پاسخ میدهیم که آیا کاندید مناسب کاشت مو هستید یا خیر؟ پس تا انتها همراه ما باشید.
انواع آزمایشات قبل از کاشت مو
قبل از انجام کاشت مو باید سلامت عمومی و هرگونه شرایط پزشکی زمینهای فرد بررسی شود. به همین خاطر نتیجه آزمایشات قبل از کاشت مو ممکن است بر واجد شرایط بودن افراد برای کاشت مو تاثیر بگذارد.
نکته مهم: در نظر داشته باشید که این آزمایش، تست اعتیاد نیست و آیتمهای دیگری را شامل میشود. البته تاکید میکنیم که هرگونه اعتیاد خود را با پزشک متخصص کلینیک در میان بگذارید تا توصیههای لازم را جهت مراقبتهای قبل و بعد از کاشت مو دریافت کنید.
در ادامه، لیستی از مهمترین آزمایشات قبل کاشت مو شرح داده شده است:

1. شمارش سلول های خونی (CBC Diff): این آزمایش تعداد گلبول های قرمز و سفید، هموگلوبین، هماتوکریت و پلاکتها را در خون شما اندازه گیری میکند. در این آزمایش شرایطی مانند کم خونی و عفونتهای احتمالی تشخیص داده میشود.
2. تست قند خون (FBS): این آزمایش سطح گلوکز (قند) خون شما را اندازه گیری میکند. اگر سطح قند خون (گلوکز خون) شما بالا باشد، مدت زمان نقاهت طولانیتری خواهید داشت و زخمهای شما دیرتر التیام پیدا میکند. بنابراین قبل از اقدام به کاشت مو، سطح قند خون خود را (از طریق مصرف دارو، تغییرات رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی) به حالت متعادل و طبیعی برسانید.
3. تست عملکرد کبد (AST.ALT): این آزمایش سطح آنزیمها و پروتئینهای کبدی را در خون شما اندازه گیری میکند. کبد سالم برای بهبودی و سلامت کلی بعد از کاشت ضروری است. هر گونه اختلال عملکرد کبد ممکن است بر توانایی بدن برای بهبود و بازیابی موثر بعد از کاشت مو تاثیر بگذارد.
4. تست نیتروژن اوره خون و کراتین (BUN.CR): این آزمایشات به ارزیابی عملکرد کلیه و سلامت کلی بدن کمک می کند. سطوح بالا BUN و کراتینین ممکن است نشان دهنده مشکلات بالقوه در عملکرد کلیه باشد. درک سلامت عمومی بیمار، از جمله عملکرد کلیه، برای اطمینان از یک کاشت ایمن و موفق ضروری است.
5. تست رسوب گلبول های قرمز و پروتئین واکنشی (ESR.CRP): این آزمایشات به ارزیابی التهاب و پاسخ بدن به آن کمک می کند. افزایش سطح ESR و CRP ممکن است نشان دهنده وجود التهاب باشد که می تواند روند بهبودی بعد از جراحی را تحت تاثیر قرار دهد. برای کاشت مو موفق، درک وضعیت التهابی بیمار جهت پیش بینی عوارض احتمالی و اطمینان از بهبودی سریع ضروری است.
6. آزمایش چربی خون (TG.Cholesterol): این آیتم از آزمایشات قبل از کاشت مو، تعادل بین سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون را ارزیابی میکند. تری گلیسیرید و کلسترول انواع چربیها (لیپیدها) موجود در جریان خون هستند. نسبت بالا ممکن است نشان دهنده افزایش خطر مشکلات قلبی عروقی باشد و بر سلامت کلی و بهبودی بیمار تاثیر بگذارد.
7. تستهای انعقادی (PT . PTT . INR): تستهای PT و PTT دو آزمایش مهم جهت بررسی وضعیت پلاکت خون هستند. قبل از کاشت مو باید اطمینان حاصل شود که خونریزی افراد بعد از مدت زمان معقولی بند میآید و زخمهای کوچک ایجاد شده حین عمل، به سرعت بسته میشود.
8. گروه خونی و فاکتور Rh : این آزمایش گروه خونی شما و Rh مثبت یا Rh منفی بودن را مشخص میکند. اگر در حین یا بعد از عمل نیاز به انتقال خون داشته باشید، این اطلاعات ممکن است مهم باشد.
9. تستهای سرولوژی: این آزمایشها وجود آنتیبادیها را در برابر برخی بیماریهای عفونی مانند آزمایش HIV، هپاتیت B و C تشخیص میدهند. تستهای سرولوژی برای تشخیص بیماریهای عفونی که میتوانند در طول فرایند کاشت مو خطر آفرین باشند، حیاتی هستند.
- آزمایش اچ آی وی (Hiv AB): یکی از اجزای مهم آزمایشات قبل از کاشت مو است. HIV ویروسی است که منجر به سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز) میشود. این آزمایش برای اطمینان از ایمنی سایر بیماران و تیم پزشکی درگیر در فرایند کاشت مو ضروری است.
- هپاتیت C و B مزمن (HCV AB, HBS AG): ویروسهایی هستند که از طریق خون منتقل میشوند و خطر انتقال آنها در طی درمانهای پزشکی از جمله کاشت مو وجود دارد. بنابراین، تشخیص هپاتیت برای اطمینان از ایمنی بیمار و تیم پزشکی بسیار مهم است. علاوه بر این، افراد مبتلا به هپاتیت مزمن، مستعد ابتلا به بیماریهای عفونی هستند و دوره نقاهت طولانیتری دارند. به همین دلیل، کاشت مو برای این افراد توصیه نمیشود.

10. هورمون محرک تیروئید (TSH): غده تیروئید نقش مهمی در تنظیم متابولیسم و سطح انرژی دارد. آزمایش TSH سطح هورمون محرک تیروئید را در خون اندازه گیری می کند. افزایش سطح TSH ممکن است نشان دهنده کم کاری تیروئید باشد، در حالی که سطوح پایین TSH ممکن است نشان دهنده پرکاری تیروئید باشد.
نکته: ممکن است که پزشک متخصص با توجه به سابقه پزشکی شخصی، وضعیت سلامت عمومی و هر دارو یا مکملی که در حال حاضر مصرف میکنید، موارد دیگری را به آیتمهای آزمایش قبل از کاشت مو شما اضافه کند. همچنین، لازم است تا علت زمینهای ریزش موی شما (ریزش موی ارثی، ریزش سکهای و غیره) مشخص شود تا بهترین راه حل درمانی را در پیش بگیرید.
هزینه آزمایش کاشت مو چقدر است؟
هزینه انجام آزمایشات قبل از کاشت مو، به آیتمهایی که توسط پزشک متخصص برای شما تجویز شده است بستگی دارد. همچنین، اگر بیماری زمینهای خاصی دارید، ممکن است که آزمایشات دیگری نیز برایتان نوشته شود. به طور معمول، هزینه آزمایش خون برای کاشت مو در سال 1404، بین 700 تا 900 هزار تومان در مراکز مختلف متغیر است. در نظر داشته باشید که کاشت مو یک عمل زیبایی است و در اغلب موارد تحت پوشش بیمهای قرار نمیگیرد.

روند آزمایشهای قبل از کاشت مو چگونه است؟
آزمایش خون برای فرآیند قبل از کاشت مو بسیار ساده است و تنها چند دقیقه طول میکشد. معمولاً مشاور یا متخصص کاشت مو تعیین میکند که چه آیتمهایی در آزمایش خون شما گنجانده شود و چه زمانی آزمایش را انجام دهید. توصیه میشود که آزمایشات را حداقل 10 الی 14 روز قبل از کاشت مو انجام دهید تا هرگونه اشکال احتمالی (مثلا قند یا چربی خون بالا) زودتر تشخیص و درمان شود.
نکته مهم: به دلیل وجود برخی از آیتم ها (مثل قند خون)، برای آزمایش قبل کاشت مو باید ناشتا بود.

آیا افرادی که دیابت دارند می توانند کاشت مو کنند؟
سطح قند خون (گلوکز خون) شما در تزریق داروهای بی حسی حین کاشت مو، ترمیم زخم بعد از عمل و دوره نقاهت تاثیر میگذارد. بنابراین اگر شما سطح قند خون بالا (گلوکز خون غیرطبیعی) دارید، باید قبل از کاشت مو سبک زندگی خود را تغییر دهید و با مصرف دارو یا مشاوره با متخصص غدد، آن را به سطح متعادل برسانید. به طور کلی، نتیجه آزمایش قبل از کاشت مو شما در سه حالت است:
– سطوح عادی قند خون: سطح طبیعی گلوکز خون ناشتا معمولاً بین 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) است. نتایج خارج از این محدوده ممکن است نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد.
– سطح بالا قند خون (هیپرگلیسمی): افزایش سطح گلوکز خون ممکن است نشان دهنده دیابت یا مقاومت به انسولین باشد. کاهش سطح گلوکز قبل از کاشت مو برای کاهش خطر عوارض و بهبود زخم بعد از کاشت ضروری است.
– سطح پایین قند خون (هیپوگلیسمی): سطوح پایین گلوکز خون ممکن است ناشی از روزه گرفتن یا مصرف برخی داروها باشد. تغذیه مناسب قبل از کاشت برای جلوگیری از افت شدید قند خون در طول عمل ضروری است.
آیا افراد با تیروئید کم کار یا پرکار میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
مشکلات تیروئیدی از جمله عواملی است که میتواند به نازک شدن یا ریزش مو منجر شود. در کم کاری تیروئید، ریزش مو ممکن است به صورت نازک شدن، خشکی و شکنندگی ظاهر شود. از طرف دیگر پرکاری تیروئید میتواند ریزش بیش از حد مو را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل، تست TSH (هورمون محرک تیروئید) از آیتم های اساسی آزمایشات قبل از کاشت مو است.
اگر شما موهای خود را به دلیل عوامل هورمونی (از جمله تیروئید) از دست دادهاید، پیشنهاد میکنیم که اولویت خود را بر متعادل کردن سطح هورمونها قرار دهید و سپس برای کاشت مو اقدام نمایید. در غیر این صورت تضمینی برای ماندگاری طولانی مدت موهای کاشته شده وجود ندارد.
هموگلوبین بالا و کاشت مو
آزمایش هموگلوبین (Hgb) بخشی از آزمایش شمارش کامل خون CBC است که در ابتدای مقاله توضیح دادیم. هموگلوبین نوعی پروتئین موجود در گلبولهای قرمز خون به شمار میرود که اکسیژن را به بافتهای بدن رسانده و دی اکسید کربن را از بافت به ریه بر می گرداند. هر دو مورد بالا و یا پایین بودن هموگلوبین نامطلوب است و قبل از کاشت مو باید توسط پزشک متخصص بررسی شود. هموگلوبین بالا میتواند نشانه مشکلاتی در قلب یا ریه باشد و یا به دلایل دیگری همچون اعتیاد یا شرایط ژنتیکی رخ دهد که در نتیجه کاشت موی شما تاثیر گذار است.
چه کسانی کاندید مناسب کاشت مو نیست؟
به طور کلی درمان کاشت مو برای اکثر افراد بیخطر و موثر است. با این حال، برخی افراد به دلیل نامطلوب بودن نتایج آزمایشات قبل از کاشت و یا سایر بیماری های زمینه ای ممکن است کاندیدای خوبی برای کاشت مو نباشند:
- کسانی که طاسی سر آنها به خاطر بیماریهای زمینهای مثل ریزش سکهای (با نام علمی آلوپسی آره آتا)، اختلال موکنی (با نام علمی تریکوتیلومانیا) و غیره ایجاد شده است، معمولا کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند.
- کسانی که زخمهای تودهای، ضخیم و بزرگ (اسکار کلوئیدی) در نواحی سر خود دارند، مناسب کاشت مو نیستند. حتی در صورت انجام کاشت، این دسته از افراد به مدت زمان طولانیتری برای ترمیم زخمهای ایجاد شده حین عمل نیاز دارند و احتمال بروز التهاب نیز در آنها بالاتر است.
- روند بهبودی افرادی که دارای انواع عفونت در ناحیه پوست سر (شامل عفونتهای قارچی، باکتریایی یا ویروسی) هستند دشوارتر است. به همین دلیل کاشت مو برای آنها توصیه نمیشود.
- کسانی که موهای اهداکننده (بانک مو) کافی ندارند، کاندید مناسبی برای یک کاشت مو نیستند. همانطور که میدانید موها از ناحیه اهداکننده خود بیمار (ناحیه بانک مو) برداشته میشود و به نواحی خالی پیوند زده میشود. اگر بیمار حجم زیادی از موهای خود را از دست داده و یا فاقد ظرفیت مناسب بانک مو باشد، نتیجه کاشت مو مطلوب نخواهد بود.
- کسانی که به سن مناسب کاشت مو نرسیده اند باید صبر کنند تا روند ریزش موی آن ها کامل شود و سپس برای کاشت مو اقدام کنند.
- به کسانی که بیماریهای زمینه ای خاص مثل اختلالات خود ایمنی و هپاتیت دارند، کاشت مو توصیه نمی شود. زیرا احتمال خونریزی و حتی بروز علائم عفونت بعد از کاشت مو در این افراد بالاتر است و روند بهبودی کندتری دارند.

آیا آزمایشات لازم قبل از کاشت مو برای زنان متفاوت از مردان است؟
آزمایشهایی که قبل از کاشت مو انجام میشوند، عموماً برای مردان و زنان یکسان هستند. با این حال، برخی آیتمهای خاص دیگری نیز در آزمایشات قبل کاشت مو زنان وجود دارد.
ما در جدول زیر، آزمایشاتی که معمولا برای کاشت موی زنان توصیه میشود را شرح دادهایم:
نوع آزمایش | عملکرد آزمایش |
CBC Diff (شمارش سلول های خونی) | اندازه گیری گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها |
FBS (قند خون ناشتا) | اندازه گیری سطح گلوکز خون پس از یک شب ناشتا |
AST و ALT (تستهای کبد) | بررسی آنزیم های کبدی برای ارزیابی عملکرد کبد |
BUN.CR (نیتروژن اوره خون و کراتینین) | ارزیابی عملکرد و تشخیص اختلالات کلیوی |
ESR.CRP (رسوب گلبول های قرمز و پروتئین واکنشی ) | شناسایی التهابات، عفونت یا اختلالات خود ایمنی در بدن |
TG.Cholestero (تری گلیسیرید و کلسترول) | آزمایش سطح لیپید خون و ارزیابی سلامت قلب و عروق |
PT. PTT INR (تست های انعقاد خون) | آزمایش عملکرد طبیعی لخته شدن خون |
HIV AB. HCV AB. HBS AG (آنتی بادی های HIV، هپاتیت C، آنتی ژن سطحی هپاتیت B): | تشخیص عفونت و ویروسهایی مانند اچآیوی و هپاتیت |
TSH (هورمون محرک تیروئید) | ارزیابی عملکرد تیروئید و تشخیص کم کار یا پرکار بودن تیروئید |
DHT. Testosterone. DHEA-S (بررسی سطح هورمون) | ارزیابی سطح هورمون های مربوط به آلوپسی آندروژنیک |
PROLACTIN (پرولاکتین) | بررسی و ارزیابی عملکرد غده هیپوفیز |
FSH. LH (هورمون محرک فولیکول، هورمون لوتئین کننده) | بررسی تعادل هورمونی و سلامت باروری |
O17:OH PROGESTRON | بررسی تعادل و عملکرد آدرنال |
ANDROSTENEDIONE (آندروستندیون) | بررسی سلامت هورمونی |
* در نظر داشته باشید که پزشک متخصص، آیتمهای متناسب با شما را برای آزمایشات قبل از کاشت مو مشخص میکند و این روند از جمله مراحل کاشت مو است که انجام آن برای کاشت در هر مرکزی لازم و اجتناب ناپذیر است.
نتیجه گیری: آزمایشات لازم قبل از کاشت مو
آزمایش خون قبل از کاشت مو اهداف متعددی دارد. آنها به ارزیابی سلامت کلی شما کمک می کنند و اطمینان حاصل می کنند که برای کاشت مو کاندید مناسبی هستید. این آزمایشها کمخونی، عفونتها و بیماریهای زمینهای را که میتوانند بر موفقیت کاشت تأثیر بگذارند، بررسی میکنند. اما برای کاشت مو چه آزمایشاتی باید انجام داد؟ ما در این مقاله به بررسی هزینه آزمایش کاشت مو پرداختیم و آیتمهای آن را نیز بررسی کردیم. همچنین، لیستی از مراقبت های قبل از کاشت مو وجود دارد که در روزهای قبل از اقدام به عمل، باید به دقت پیگیری و رعایت نمایید.
اگر شما سوالی در مورد آزمایشات قبل از کاشت مو دارید، می توانید در قسمت نظرات (پایین همین صفحه) آن را با ما در میان بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی شما هستیم.
سوالات پر تکرار:
1. معمولاً آزمایشات قبل از کاشت مو شامل چه مواردی هستند؟
آزمایش قبل کاشت مو شامل شمارش سلولهای خونی (CBC) برای ارزیابی سطح گلبولهای قرمز و سفید خون، گروهبندی خون، و آزمایشهایی برای بررسی عملکرد کبد و کلیه است. ممکن است بر اساس سابقه پزشکی شما آزمایشات اضافی توصیه شود.
2. آیا میتوانم قبل از آزمایش کاشت مو دارو مصرف کنم؟
برخی از داروها ممکن است با نتایج آزمایش تداخل داشته باشند. به عنوان مثال، آسپرین یا داروهای ضد پلاکت میتواند بر نتایج آزمایشهای انعقادی PT و PTT تاثیر بگذارد. بنابراین دستورالعملهای کلینیک را در مورد قطع یا مصرف داروها پیگیری کنید.
3. چه مدت زمان قبل از کاشت، آزمایشات را انجام دهم؟
توصیه میشود که آزمایشات را حداقل 10 الی 14 روز قبل از کاشت مو انجام دهید تا هرگونه هر گونه مشکل بالقوه قبل از عمل برطرف شود.
4. آیا افرادی که چربی خون دارند می توانند کاشت مو کنند؟
هیچ مانع قطعی وجود ندارد. با این حال، افزایش سطح کلسترول ممکن است عوارض قلبی عروقی را به همراه داشته باشد. با توجه به اینکه در طول کاشت مو، بدن تحت استرس قرار میگیرد؛ بر سلامت قلب و عروق بیمار تاکید میشود. همچنین، سطح کلسترول بالا ممکن است در گردش خون اختلال ایجاد کند و روند بهبود زخمها طولانیتر شود.
5. آیا افرادی که مشکلات کبد دارند، میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
سلامت کبد برای متابولیسم داروها (از جمله داروهای حین عمل و بعد از کاشت)، بسیار مهم است. افزایش آنزیمهای کبدی مانند AST و ALT ممکن است نشان دهنده مشکلات کبدی باشد که میتواند بر روند بهبودی فرد بعد از کاشت مو تأثیر بگذارد. به همین دلیل نیاز است تا مطابق با نظر پزشک متخصص خود اقدام کنید.
6. آیا در صورت عدم مطلوب بودن نتایج آزمایش خون، میتوانم کاشت مو انجام دهم؟
این امر به تشخیص پزشک متخصص و آیتم خاصی که در آزمایش نامطلوب است، بستگی دارد. ممکن است پزشک تشخیص دهد که شما به گذراندن دوره مصرف داروهای قبل از کاشت مو نیاز دارید تا کاندید مناسب کاشت باشید.
7. آیا میتوانم از نتایج آزمایش خون قبلی برای کاشت مو استفاده کنم؟
معمولاً پزشک متخصص و کلینیکها برای اطمینان از دقیقترین و بهروزترین وضعیت سلامت، به نتایج آزمایش خون اخیر، معمولاً در یک بازه زمانی خاص، نیاز دارند.
8- آیا نیاز به مصرف دارو و قرص خاصی قبل از کاشت مو است؟
ابتدا باید از طریق آزمایش های قبل کاشت مو، وضعیت جسمانی شما چک و بررسی شود. اگر نتیجه برخی از آزمایشات شما مطلوب نبود، ممکن است پزشک تشخیص دهد که به سپری کردن یک دوره درمان پیش از اقدام به کاشت احتیاج دارید. همچنین، توصیه می شود که قبل از کاشت مو از خوردن داروهای رقیق کننده خون و ضد انعقادی (مثل وارفارین و آسپرین) خودداری نمایید تا با مشکلاتی مثل خونریزی بیش از حد در طی فرایند کاشت مو مواجه نشوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، مقاله قبل از کاشت مو چه قرصی بخوریم را مطالعه نمایید.
بله چون آزمایش مربوط به قند خون هم هست، باید ناشتا باشین
باید برای انجام آزمایشات ناشتا باشیم؟