مراحل کاشت مو

برای انجام کاشت موی سر چه مراحلی باید طی شود؟ مراحل کاشت مو شامل 1. ویزیت توسط پزشک متخصص، 2. انجام آزمایشات قبل از کاشت مو، 3. برداشت گرافت‌ها از ناحیه بانک مو، 4. کاشت فولیکول‌ها در جلو سر، 5. انجام مراقبت‌های بعد از کاشت مو است. ما در این مقاله، تمامی روند صفر تا صدی که باید برای انجام کاشت موی موفق طی کنید را شرح داده‌ایم. تا انتها با ما همراه باشید. 

مراحل کاشت موی سر

1- ویزیت توسط پزشک متخصص و انجام آزمایشات

قبل از هر چیز باید مشخص شود که فرد مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر. در جلسه مشاوره با پزشک متخصص، به سوالات زیر پاسخ داده می‌شود:

  • آیا ظرفیت بانک موی مناسبی دارید؟
  • آیا علائم بیماری‌های پوستی (مانند عفونت‌های قارچی، پیسی و پسوریازیس) در شما مشاهده می‌شود؟
  • در صورت داشتن بیماری زمینه‌ای، آیا مانعی برای کاشت موی شما وجود دارد؟
  • آیا به برداشت از موی بدن (کاشت مو به روش bht) نیاز دارید؟
  • آیا در محدوده سنی مناسب کاشت مو هستید؟
  • چه انتظاراتی باید از نتیجه کاشت موی خود داشته باشید؟

در صورتی که پزشک متخصص، شما را واجد شرایط کاشت مو بداند، باید آزمایشات قبل از کاشت مو را انجام دهید. این آزمایشات در قالب یک تست خون ساده انجام می‌شود و در آن آیتم‌هایی مثل تست‌های انعقادی، هورمون تیروئید، تست‌های سرولوژی، شمارش سلول‌های خونی و … قرار دارند.

نکته مهم: در صورت مطلوب نبودن آیتم های آزمایش، ممکن است به یک دوره مصرف دارو نیاز داشته باشید. بنابراین، آزمایشات را دو هفته قبل از کاشت انجام دهید و به تایید پزشک برسانید. 

مراحل کاشت موی سر

2- طراحی خط رویش مو و تزریق بی حسی

در روز کاشت مو، مجددا وضعیت موهای شما بررسی خواهد شد و یک خط رویش طبیعی (متناسب با آناتومی صورتتان) طراحی می‌گردد. سپس، با استفاده از داروهای تزریقی یا موضعی، سر شما بی حس خواهد شد و برای فرایندهای بعدی درمان آماده می‌شوید. 

توصیه می‌کنیم که قبل از رفتن به کلینیک، موهای خود را نتراشید. اجازه دهید تا وضعیت طاسی سر شما در روز کاشت مجددا بررسی شود و خط رویش مناسب طراحی گردد؛ سپس در خود کلینیک موها به اندازه مورد نیاز اصلاح خواهد شد.

3- برداشت گرافت های مو از ناحیه بانک مو

در روش‌های جدید کاشت مو، برش وسیع پوستی و جراحی وجود ندارد و گرافت‌های مو به وسیله پانچ‌های اتوماتیک و میکرو سایز از ناحیه بانک مو (نواحی پشت سر) برداشت می‌شود. ظریف بودن این پانچ‌ها از ایجاد زخم‌های دائمی در ناحیه بانک مو جلوگیری می‌کند. 

نکته مهم: برخی از افراد ظرفیت بانک موی مناسبی ندارند. در این صورت، ممکن است پزشک تشخیص دهد که به برداشت از ریش (تنها نواحی زیر چانه – به صورت پراکنده و بدون ایجاد تغییر در ظاهر ریش) نیاز است. در نتیجه، برداشت از هر دو ناحیه بانک موی پشت سر و بانک ریش انجام می‌شود. 

4- کاشت گرافت های مو در نواحی طاس و کم تراکم سر

بعد از اینکه تارها از ناحیه بانک مو برداشت شد، باید گرافت‌های سالم به جلوی سر (نواحی کم تراکم) منتقل شوند. در این مرحله ابتدا با نیدل های مخصوص و ظریف، منافذ بسیار کوچکی در جلوی سر ایجاد می‌گردد و سپس گرافت ها در این نواحی تعیین شده قرار می‌گیرند. 

معمولا فرایند کاشت موی اکثر افراد در طی دو روز (هر روز 7 تا 10 ساعت) انجام می‌شود. در روزی که شما به کلینیک مراجعه می‌کنید، ابتدا وضعیت سر شما بررسی و خط رویش طراحی می‌گردد. بعد از پوشیدن لباس اتاق عمل و تزریق بی‌حسی، به ترتیب برای فرایند برداشت و کاشت مو آماده می‌شوید. 

5- انجام توصیه و مراقبت های بعد از کاشت

رعایت مراقبت‌های صحیح بعد از کاشت، موفقیت و ماندگاری دائمی کاشت موی شما را تضمین می‌کند. نکات زیر، مهم‌ترین دستورالعمل‌های بعد از کاشت است که توسط متخصصان کاشت مو شیراز توصیه شده‌اند:

توصیه های مراقبتی بعد از کاشت مو
  • عدم اصطکاک نواحی کاشت شده: تقریبا دو الی سه هفته زمان لازم است تا گرافت های کاشته شده در جای خود محکم شوند. در این مدت از هرگونه مالش یا اصطکاک شدید پوست سر اجتناب کنید.
  • اجتناب از خارش سر یا کندن دلمه ها: خارش بعد از کاشت مو احساس بسیار شایعی است و ممکن است 7 تا 14 روز پس از عمل در سراسر پوست سر ایجاد شود. همچنین دلمه‌‌ها در هفته دوم بعد از کاشت شروع به شل شدن می‌کنند و می‌ریزند. بنابراین از کندن دلمه های کاملا چسبیده به پوست سر اجتناب کنید و تا حد امکان پوست سر را مالش ندهید. 
  • مصرف آنتی بیوتیک: برش‌های جزئی ایجاد شده در طی فرایند کاشت، مستعد بروز عفونت هستند. به همین دلیل، مصرف به موقع آنتی بیوتیک‌ های تجویز شده را جدی بگیرید تا خطر پخش شدن عفونت بین گرافت‌ها به حداقل برسد.  
  • دستورالعمل صحیح شستشوی سر: باید در نظر داشته باشید که نحوه  شستشوی سر در دو ناحیه بانک مو و جلوی سر متفاوت است. ما در رسانه شیراز بیوتی یک راهنمای جامع در مورد شستن سر بعد از کاشت مو آورده‌ایم؛ با خواندن این مقاله، صفر تا صد نحوه استحمام بعد از عمل را خواهید دانست. 
  • نحوه صحیح خوابیدن: بعد از کاشت مو، به پشت (کمر) بخوابید  و سر را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا تورم و ادم ایجاد شده سریع‌تر از بین رود و اصطکاک نواحی کاشت شده با سطوح، به حداقل برسد. 
  • مصرف داروهای تقویتی و شامپو مخصوص: مصرف مولتی ویتامین و داروهای تقویتی خوراکی (مانند هیر ویت، زینک) یا موضعی (مانند ماینوکسیدیل) تجویز شده را جدی بگیرید. همچنین، بعد از کاشت مو باید از شامپوهای مخصوص (مانند ژاک آندرل، سریتا، وچه و…) برای شستن سر استفاده کنید.
  • پرهیز از فعالیت بدنی شدید: ورزش سنگین، بلند کردن اجسام با وزن بالا و فعالیت‌های بدنی منجر به تعریق سر را تا یک ماه بعد از کاشت مو کنار بگذارید تا گرافت‌های کاشت شده در جای خود محکم شوند. 
  • عدم استفاده از کلاه: در ماه اول بعد از کاشت، گرافت‌های شما در وضعیت حساسی هستند و پوشاندن مداوم سر، منجر به خارج شدن تارهای کاشته شده از جای خود خواهد شد. در نظر داشته باشید که بعد از گذشت ماه اول هم باید از کلاه های آزاد و گشاد استفاده کنید.

نتیجه گیری: مراحل کاشت مو

مراحل کاشت مو چگونه است؟ ما در این مقاله، به طور جامع به این سوال پاسخ دادیم. شما برای انجام کاشت مو باید یک فرایند 5 مرحله ای، شامل 1- ویزیت توسط پزشک و آزمایشات کاشت مو، 2- طراحی خط رویش و تزریق بی حسی، 3- برداشت گرافت‌های مو ، 4- کاشت فولیکول‌ها در نواحی کم تراکم سر، 5- توصیه‌های بعد از کاشت را پشت سر بگذارید. 

شما می‌توانید سوالات و تجربیات خود در مورد فرایند و مراحل کاشت مو را در بخش نظرات (پایین همین صفحه) با ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش‌های شما هستیم. 

سوالات پر تکرار:

1- چه مدت زمان قبل از کاشت مو باید آزمایشات انجام شود؟

حدود 2 هفته قبل از کاشت مو، آزمایشات را انجام دهید و نتیجه را به اطلاع پزشک متخصص برسانید. اگر که آیتم‌های آزمایش مطلوب بود، در تاریخ مقرر می‌توانید برای طی کردن مراحل کاشت مو به کلینیک مراجعه کنید، در غیر این صورت به یک دوره مصرف دارو احتیاج دارید.

2- آیا قبل از کاشت مو باید مصرف داروها متوقف شود؟

اگر داروهایی با خاصیت رقیق کنندگی خون مصرف می‌کنید (مانند آسپرین و وارفارین)، با مشورت پزشک موقتا مصرف آن‌ها را را قطع کنید (حدود 10 روز مانده به کاشت). همچنین شما باید حداقل یک ماه قبل از کاشت، از محلول موضعی ماینوکسیدیل استفاده نکنید. 

3- آیا برای کاشت حتما باید موها تراشیده شوند؟

در اغلب کلینیک های معتبر برای افزایش دقت تیم پزشکی در کاشت گرافت ها و همچنین، جلوگیری از عفونت سر بعد از عمل، موها تراشیده می شود. اصلاح و تراشیده شدن سر به اندازه مورد نیاز نیز در روز کاشت و در کلینیک انجام می‌گردد.

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 4

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.