فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد در اکثر مراکز لیزر بین ۴ تا ۶ هفته توصیه می‌شود.

آیا شما هم در حال انجام جلسات لیزر هستید؟ و می‌خواهید بدانید فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد چقدر باید باشد؟ به صورت کلی فاصله زمانی مناسب بین چهار تا شش هفته است. در ادامه این مقاله به صورت تخصصی فاصله زمانی لیزر را با توجه به تجربه خود در مرکز لیزر شیراز مورد بررسی قرار می‌دهیم.

فاصله بین جلسات لیزر چقدر باید باشد؟

فاصله بین جلسات لیزر در مناطقی که مو به سرعت رشد می کند (مانند صورت)، با مناطقی که مو رشد کندتری دارد (مانند کمر)، متفاوت است. بنابراین ممکن است پزشک و یا تکنسین لیزر، فاصله‌ مناسب را با توجه به ناحیه‌ی بدن و مدل دستگاه لیزر تعیین کند. توصیه ما در درجه اول مشاوره با مرکز لیزری که انتخاب کرده‌اید است. حال این سوال پیش می‌آید که اگر فاصله جلسات لیزر را کمتر و یا بیشتر کنیم. ممکن است چه اتفاقی بی‌افتد؟

The laser technician suggests the appropriate interval between laser sessions according to the type of device

اگر جلسه لیزر را با فاصله زمانی بیشتری انجام دهید مشکلی شما را تهدید نمی‌کند. اما موها فرصت بیشتری برای بازسازی خود خواهند داشت و ممکن است نیاز به جلسات بیشتری داشته باشد. و در مقابل اگر فواصل جلسات لیزر را کمتر کنید علاوه بر التهاب پوست، پروسه حذف موهای زائد نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. در نظر داشته باشید که ممکن است پزشک با توجه به نوع دستگاه لیزر، طیف رنگی پوست و ناحیه بدن فواصل زمانی دیگری را به شما پیشنهاد دهد.

3 دلیل وجود فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد چیست؟

شاید اولین سوال شما این باشد که دلیل وجود فاصله بین لیزر موهای زائد چیست؟ در ادامه سه دلیل اصلی را به صورت کامل بررسی می‌کنیم. اگر به هر علتی نتوانید فاصله مناسب را رعایت کنید، ممکن است در یکی از موارد زیر اختلال ایجاد شود.

Three reasons for the gap between laser hair removal

1- حذف موهای مقاوم: اولین دلیل انجام لیزر در جلسات متوالی، حذف موهای ضخیم است. موهای مقاوم به لیزر بعد از هر جلسه به مرور نازک می‌شوند تا در نهایت از بین بروند. اشعه لیزر با عبور از پوست بر روی رنگدانه‌های مو حرارت وارد می‌کند، این حرارت به فولیکول مو (ریشه) منتقل شده و باعث آسیب آن می‌شود. موهای ضخیم باید طی چند جلسه هدف قرار داده شوند، تا به اندازه‌ای آسیب ببینند که نتوانند خود را بازسازی کنند.

2- چرخه رشد مو: دلیل دوم انجام لیزر در تعداد جلسات، چرخه رشد مو است. به صورت ساده هر تار مو پس از مدتی به فاز استراحت می‌رود، یعنی ساقه‌ی مو می‌ریزد و ریشه در جای خود باقی می‌ماند. در این مرحله لیزر قادر به حذف فولیکول مو نیست (رنگدانه‌ای وجود ندارد). به همین علت بین لیزر موهای زائد فاصله ۴ تا ۶ هفته‌ای قرار دارد، تا اشعه لیزر تمام موها را در وضعیت رشد هدف قرار دهد.

The laser affects only the follicles that are in the growth phase

3- استراحت و بازسازی پوست: پس از هر جلسه لیزر پوست کمی ملتهب می‌شود. و حتی اگر تنظیمات لیزر مناسب طیف رنگی پوست نباشد، انرژی لیزر می‌تواند باعث آسیب و سوختگی پوست شود. بنابراین فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد دلیلی برای استراحت پوست است، در این فاصله زمانی پوست خود را به صورت کامل بازسازی میکند. و پوست برای مقاومت در برابر جلسه‌ی بعدی لیزر آماده می‌شود.

بررسی فاصله زمانی مناسب و تعداد جلسات لیزر برای هر ناحیه:

بعد چند جلسه لیزر موهای زائد از بین می رود؟ همانطور که در جدول زیر مشاهده می‌کنید. تعداد جلسات لیزر در نواحی مختلف بدن متفاوت است. اما فواصل جلسات لیزر در نواحی مختلف به اندازه‌ای متفاوت نیست که زمان‌های تعریف شده‌ای داشته باشند، و همان بازه‌ی 4 تا 6 هفته‌ای می‌تواند برای تمام نواحی بدن پیشنهاد شود. در نظر داشته باشید در درجه اول فاصله زمانی تجویز شده توسط پزشک و تکنسین لیزر خود را مد نظر قرار دهید. همچنین شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، مقاله تعداد جلسات لیزر موهای زائد شیراز بیوتی را مطالعه کنید.

نواحی بدنتعداد جلسات درمانفاصله زمانی مناسب
صورت و گردن6 تا 8 جلسه4 تا 6 هفته
بیکینی5 تا 10 جلسه4 تا 6 هفته
زیر بغل6 تا 8 جلسه4 تا 6 هفته
پا3 تا 6 جلسه4 تا 6 هفته
کمر5 تا 7 جلسه4 تا 6 هفته

هر جلسه چند درصد از موهای زائد از بین میروند؟

به طور کلی تخمین زده می شود که پس از اولین جلسه ، تعداد موها بین 10 تا 25 درصد کاهش می یابد. و با افزایش تعداد جلسات با کاهش رشد مو ، نازک شدن و ریزش سریع موهای زائد رو به رو هستیم. اگرچه لیزر موهای زائد روشی برای توقف رشد موهای زائد نیست، اما همچنان یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاهش رشد مو در مدت زمان طولانی است.

تاثیر لیزر بر روی مو‌های زائد در مراحل مختلف رشد مو

به طور کلی رشد مو سه مرحله دارد و لیزر موهای زائد فقط روی موها در مرحله رشد تاثیر می‌گذارد. در تصویر زیر چرخه رشد مو را مشاهده ‌می‌کنید.

Hair growth cycle

فاز رشد (آناژن): آناژن مرحله رشد فعال فولیکول های مو است. در این مرحله ، فولیکول‌های مو بیشترین پذیرش را در برابر نور لیزر دارند زیرا سرشار از پروتئین (کراتین) و ملانین هستند. لیزرها با هدف قرار دادن ملانین (رنگدانه) مو کار می کنند.

فاز انتقال (کاتاژن): در پایان مرحله آناژن، زمانی که رشد مو متوقف می شود، فولیکول وارد فاز کاتاژن می شود. این مرحله فقط 2-3 هفته طول می کشد.

فاز استراحت (تلوژن): در این مرحله ، مو شروع به ریختن می کند و فولیکول برای شروع یک چرخه جدید تحریک می شود. طول این مرحله برای فولیکول های سالم روی پوست سر حدود 100 روز است، اما سایر نواحی بدن می توانند به طور قابل توجهی متفاوت باشند.

آیا بعد از لیزر موهای زائد موها دوباره رشد می کنند؟

پس از چند جلسه لیزر موهای زائد، می توانید سال ها از پوست بدون مو لذت ببرید. در طول درمان، فولیکول های مو آسیب دیده و دیگر قادر به رشد مو نیستند. با این حال، ممکن است برخی از فولیکول‌ها از درمان جان سالم به در ببرند و در آینده قادر به رشد موهای جدید باشند. اگر متوجه شدید که ناحیه ای از بدن شما رشد موی قابل توجهی چند سال پس از لیزر دارد، بهتر است که یک جلسه لیزر به عنوان پیشگیری داشته باشید.

عوامل متعددی مانند سطح هورمون ها و داروهای تجویزی می توانند منجر به رشد مو شوند بنابراین هیچ راهی برای پیش‌بینی آینده و تضمینی وجود ندارد که لیزر منجر به توقف کامل رشد موهای زائد شود. همچنین اگر تمام جلسات را شرکت کنید و فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد را کاملا رعایت کنید، باز هم برای عدم رشد موها به صورت دائم تضمینی وجود ندارد.

چند نکته که بهتر است بعد از جلسات لیزر موهای زائد به آن توجه داشته باشید :

  • جلوگیری از قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید
  • عدم استفاده از کرم های روشن کننده پوست و مواد آرایشی پس از لیزر
  • اجتناب از انجام روش های دیگر از بین بردن موهای زائد مانند بند و یا اپیلاسیون . در صورت لزوم تنها از تیغ و یا کرم های موبر استفاده کنید.
  • بعد از انجام لیزر به مدت دو روز از محیط های گرم ( سونا- حمام گرم ) و یا ورزش های سنگین به جهت جلوگیری از تعریق و تحریک فولیکول ها پرهیز کنید.
  • پرهیز از لیزر کردن مناطقی که تتو دارید.
  • تا ۴ هفته بعد از لیزر نمی‌توانید آفتاب بگیرید یا سولاریوم کنید.
  • مکمل های مو می توانند بر پیشرفت درمان شما تاثیر بگذارند زیرا می توانند رشد مو را تحریک کنند. توصیه می کنیم در طول دوره درمان از مکمل های مو استفاده نکنید.

نتیجه گیری: فاصله بین جلسات لیزر

پیشنهاد می‌کنیم ابتدا سعی کنید طبق زمانبندی مرکز لیزر در جلسات حاضر شوید. و همچنین فاصله بین جلسات را با توجه به نوع دستگاه لیزر و همچنین ناحیه لیزر از پزشک و یا تکنسین مرکز لیزر جویا شوید. در ادامه از شما درخواست می‌کنیم نظرات خود را در مورد فواصل جلسات لیزر در پایان این صفحه (بخش دیدگاه) با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید. همچنین می‌توانید سوالات خود را بنویسید، در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهیم بود.

سوالات پر تکرار:

آیا فواصل جلسات لیزر با آسیب‌های پوستی مرتبط است؟

بله، در صورتی که فواصل لیزر بسیار کم باشد، ممکن است فرصت مناسب جهت بهبود التهاب پوستی ایجاد نشود.

تعداد جلسات لیزر موهای زائد در نواحی مختلف بدن چقدر است؟

تعداد جلسات در نواحی مختلف بدن متفاوت است و همچنین به ضخامت موها نیز بستگی دارد. به صورت میانگین بین ۵ تا ۱۰ جلسه لیزر نیاز است.

فاصله بین جلسات لیزر با دستگاه تیتانیوم چقدر است؟

دستگاه تیتانیوم نیز به مانند اکثر دستگاه‌های لیزر بازه‌ی زمانی 4 تا 6 هفته را برای جلسات لیزر دارد. فاصله بین جلسات لیزر با دستگاه دایود و کندلا نیز به همین ترتیب است.

آیا بعد از لیزر میتوان شیو کنیم؟

بله . شما می توانید بین هر جلسه لیزر موهای زائد ، اصلاح کنید. در طول دوره درمان می توانید موهایی را که ممکن است دوباره رشد کنند بتراشید. پس از اولین جلسه لیزر موهای زائد، متوجه خواهید شد که به اندازه قبل نیازی به اصلاح نخواهید داشت. بعد از 2-3 جلسه ممکن است فقط یک بار در یک دوره 4-6 هفته ای نیاز به اصلاح داشته باشید.

اگر بین جلسات لیزر وقفه بیفتد چه می‌شود؟

اگر جلسه لیزر را با فاصله زمانی بیشتری انجام دهید مشکلی شما را تهدید نمی‌کند. اما موها فرصت بیشتری برای بازسازی خود خواهند داشت و ممکن است نیاز به جلسات بیشتری داشته باشد. برای مطالعه بیشتر، روی لینک مقاله اگر فاصله بین جلسات لیزر زیاد شود شیراز بیوتی کلیک کنید. 

چه عواملی بر فاصله بین جلسات لیزر تأثیر می گذارد؟

عواملی مانند رنگ مو، رنگ پوست و نوع لیزر مورد استفاده می‌توانند بر فاصله زمانی جلسات لیزر تاثیر بگذارند. تکنسین لیزر شما این عوامل را در طول مشاوره شما ارزیابی خواهد کرد.

2 دیدگاه دربارهٔ «فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد»

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 9

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.