علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟ در اغلب موارد برگشت مو بعد از جلسات لیزر به دلیل تغییرات هورمونی، قرار نگرفتن موها در معرض انرژی لیزر، نازک بودن مو و تیرگی رنگ پوست اتفاق میافتد. ما در این نوشتار، به طور کامل به علت برگشت مو بعد از لیزر خواهیم پرداخت و راههای جلوگیری از رشد مجدد آنها را مطرح خواهیم کرد. همچنین، در انتها 3 دستگاه برتر لیزر را نیز معرفی خواهد شد.
علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست؟
لیزر یک روش دائمی نیست: باور عامه ایجاده شده این است که لیزر موهای زائد باعث حذف دائمی موها خواهد شد، باید توجه داشته باشید حتی با دارا بودن شرایط ایدهال پوست و مو و استفاده از بهترین دستگاه لیزر نیز شما بعد از گذشت چند ماه و یا چند سال (در افراد مختلف متفاوت است) نیازمند جلسات شارژ خواهید بود. با این حال، عوامل دیگری نیز وجود دارند که در برگشت موهای زائد بعد از جلسات لیزر و یا افزایش سرعت رشد آن ها تاثیر گذارند:
– نوسانات هورمونی: تغییرات هورمونی و شرایطی مانند بارداری میتواند به طور قابل توجهی بر رشد مو تاثیر بگذارد و با ایجاد عدم تعادل هورمونی منجر رشد موهای جدید در مناطقی که قبلاً لیزر شده است، شود. این تغییرات هورمونی میتواند فولیکولهای خفته مو را تحریک کرده و منجر به رشد ناخواسته و مجدد مو بعد از لیزر شوند.
_ چرخه رشد مو: لیزر موهای زائد در مرحله آناژن که موها به طور فعال در حال رشد هستند مؤثرتر است. همه موها در یک ناحیه مشخص به طور همزمان در یک فاز نیستند. برخی از فولیکولهای مو که در طول جلسه لیزر در مرحله کاتاژن یا تلوژن بودند ممکن است تحت تاثیر قرار نگیرند و منجر به برگشت موی زائد بعد از لیزر شوند. به همین دلیل به تعداد جلسات لیزر موهای زائد بیشتری برای هدف قرار دادن مو در مراحل مختلف مورد نیاز است.
_ تایپ رنگی پوست: لیزر موهای زائد بر اساس تضاد بین رنگدانه مو و پوست اطراف انجام میشود. در مورد موهای رنگ روشن یا موهای نازک، کنتراست (تضاد رنگی) ممکن است برای لیزر موثر کافی نباشد. این موها ممکن است به خوبی به لیزر موهای زائد پاسخ ندهند و منجر به برگشت مو بعد از لیزر شوند.
_ عملکرد طبیعی بدن: بدن میتواند در طول زمان فولیکولهای موی جدیدی ایجاد کند. این فولیکولهای تازه تشکیل شده ممکن است در طول درمانهای قبلی وجود نداشته یا قابل توجه نباشند، که منجر به رشد مجدد مو بعد از لیزر میشود.
راه های جلوگیری از برگشت موهای زائد بعد از جلسات لیزر
1. انتخاب دستگاه لیزر مناسب با پوست و مو
فناوریهای لیزر مختلفی برای رفع موهای زائد موجود است و انتخاب آن به نوع مو و پوست بستگی دارد. لیزرهای الکساندرایت، دیود و کندلا، تیتانیوم و… ؟ کدام یک برای پوست شما و طیف رنگی آن مناسبتر است؟ انتخاب دستگاه لیزر مناسب احتمال برگشت موهای زائد بعد از لیزر را کاهش میدهد. در ادامه به معرفی طیفهای رنگی پوست خواهیم پرداخت و انواع دستگاههای لیزر و میزان تناسب آنها با پوست و موی شما را بررسی خواهیم کرد.
طیف های رنگی پوست
سیستم طبقهبندی رنگ پوست (فیتزپاتریک) طیفهای رنگی پوست انسان را بر اساس واکنش به آفتاب (اشعه ماوراء بنفش) دستهبندی میکند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، این دستهبندی با اعداد یونانی شماره گذاری میشود. دستگاه لیزر به ملانین یا رنگ موجود در فولیکولهای مو جذب میشود، بنابراین درمان برای افرادی که موهای تیره، ضخیم و پوست رنگ پریده دارند بهترین کارایی را دارد – کنتراست به لیزر کمک میکند تا فولیکولهای مو را بهتر هدف قرار دهد.
مقایسه کارایی دستگاههای لیزر در انواع طیف های رنگی پوست
* دستگاه لیزر کندلا: در ایران لیزر کندلا نشان دهنده بالاترین سطح کیفی مراکز لیزر است. دستگاه لیزر کندلا با توجه به افزایش قیمت ارز در سالهای اخیر قیمت بسیار بالایی دارد. و به همین علت خدمات لیزر موهای زائد با دستگاه کندلا نیز هزینه بیشتری خواهد داشت. لیزر کندلا (مدلهای جنتل مکس) عملکرد کاملی در تمام طیفهای رنگی پوست دارد و احتمال برگشت موهای زائد بعد از لیزر کم است.
* دستگاه لیزر تیتانیوم: اگر میخواهید اسم برند بهترین دستگاه لیزر موهای زائد را با توجه به هزینه اقتصادی بدانید، لیزر سوپرانو تیتانیوم (Soprano Titanium) را به یاد بسپارید. کلینیکها با استفاده از دستگاه لیزر تیتانیوم توانستند، خدمات لیزر را با هزینه اقتصادی در اختیار عموم قرار دهند. علاوه بر این لیزر تیتانیوم با استفاده از سه طول موج الکس، اندیاگ و دایود عملکرد کاملی از خود در تمام طیفهای رنگی پوست نشان داد.
* دستگاه لیزر دایود: بسیاری از دستگاههای اقتصادی و بعضا رومیزی تحت عنوان لیزر دایود (diode laser) با برندهای متفاوت در بازار ایران وجود دارد. این دستگاهها به علت استفاده از طول موج دایود (در بعضی موارد همراه با طول موجهای دیگر)، با نام لیزر دایود شناخته میشوند. این دستگاه معمولا برای طیف رنگی پوستهای تیره عملکرد بهتری دارد.
برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه لیزر مناسب پوست و موی خودتان، میتوانید راهنمای جامع بهترین دستگاه لیزر موهای زائد را مطالعه کنید.
2. تنظیم جلسات لیزر با توجه به چرخه رشد مو
برای اینکه بهتر بتوانید راه جلوگیری از رویش موها پس از لیزر موهای زائد را بفهمید، ضروری است که به سه چرخه اصلی رشد فولیکولهای مو توجه کنید:
– آناژن به عنوان چرخه رشد نیز شناخته میشود و بهترین مرحلهای است که لیزر درمانی میتواند موثر باشد. آناژن مرحلهای است که مو روی سطح پوست ظاهر میشود و به لیزر اجازه میدهد تا انرژی را به سمت رشته و فولیکول مو منتقل کند.
– فاز کاتاژن در چرخه مو، زمانی اتفاق میافتد که موها به طور طبیعی (نه در اثر انرژی لیزر) شروع به ریزش میکنند. در این مرحله، لیزر موهای زائد چندان موفق نخواهد بود.
– تلوژن مرحلهای است که در آن مو در زیر پوست رشد نمیکند. تلوژن که به عنوان مرحله استراحت نیز شناخته میشود، برای لیزر موهای زائد مناسب نیست زیرا هیچ مویی روی سطح پوست ظاهر نمیشود.
بنابراین با مشورت تکنسین یا تیم درمان، برنامه جلسات لیزر را تا جای ممکن بر اساس چرخه رشد موی خود تعیین کنید تا حذف موها به طور موثری اتفاق بیفتد. همچنین در نظر داشته باشید که نادیده گرفتن جلسات یا تکمیل نکردن برنامه کامل درمان ممکن است منجر به حذف ناقص موهای زائد شود و به برخی از موها اجازه رشد مجدد بدهد.
نتیجه گیری: علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر
بازگشت موهای زائد بعد از لیزر تحت تأثیر عوامل مختلف قرار دارد. با وجود فناوریهای لیزر پیشرفته، نتیجه لیزر برای هر فرد میتواند متفاوت باشد و تحت تاثیر عواملی مانند تغییرات هورمونی، چرخههای رشد موی جدید و ویژگیهای فردی پوست و مو، احتمال برگشت مو بعد از جلسات لیزر وجود دارد. ما در این مقاله به علت برگشت مو بعد از لیزر پرداختیم و راهکارهایی را جهت اثربخشی و جلوگیری از بازگشت مو بعد از لیزر مطرح کردیم. در انتها از شما میخواهیم که تجربیات و سوالات خود در مورد برگشت موهای زائد بعد از جلسات لیزر را در بخش نظرات (پایین همین صفحه) با ما در میان بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی شما هستیم.
در صورتی که هنوز برای درمان لیزر اقدام نکردهاید، میتوانید با مرکز لیزر شیراز در ارتباط باشید.
سوالات پرتکرار:
1. چرا موها بعد از لیزر موهای زائد مجددا رشد میکنند؟
علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر متفاوت است. یکی از دلایل کلیدی این است که لیزر درمانی در مرحله رشد فعال فولیکول های مو (یعنی فاز آناژن) موثرتر است. با این حال، همه فولیکولهای مو به طور همزمان در این مرحله نیستند و برخی ممکن است در طول درمان در فاز استراحت باشند که منجر به فعال شدن آنها بعد از جلسات لیزر میشود.
2. چه عواملی بر اثربخشی لیزر موهای زائد تاثیر دارند؟
عوامل متعددی از جمله رنگ مو، رنگ پوست، تغییرات هورمونی و ناحیه مورد نظر میتوانند بر اثربخشی لیزر موهای زائد تاثیر بگذارند. موهای تیره و ضخیم روی پوست روشن معمولاً به لیزر درمانی بهتر پاسخ میدهند. زیرا عملکرد دستگاه لیزر بر اساس کنتراست (تضاد رنگی) پوست و مو است.
3. آیا تغییرات هورمونی میتواند منجر به بازگشت موهای زائد بعد از لیزر شود؟
تغییرات هورمونی، مانند نوسانات دوران بارداری یا برخی شرایط پزشکی خاص، میتواند بر چرخه رشد مو تاثیر بگذارد. تغییرات در سطح هورمون ممکن است رشد موهای جدید را تحریک کند یا فولیکولهای خفته دوباره فعال شوند و به رشد مجدد مو بعد از لیزر درمانی منجر گردد.
4. معمولاً چند جلسه برای حذف موهای زائد لازم است؟
حذف موهای زائد معمولاً نیازمند چندین جلسه لیزر است. تعداد جلسات بسته به عوامل فردی از جمله نوع مو، رنگ پوست و ناحیه درمان متفاوت است. بیشتر افراد به 6 تا 8 جلسه نیاز دارند.
5. آیا ضخامت مو در نتیجه جلسات لیزر تاثیر میگذارد؟
بله، لیزر موهای زائد روی موهای تیره و ضخیم موثرتر است. ملانین موجود در مو (رنگدانههای مو) انرژی لیزر را جذب میکند، در نتیجه موهای تیره انرژی لیزر را کاملا جذب میکنند و تعداد جلسات کمتری نیاز است. موهای روشن یا نازک ممکن است انرژی لیزر را به خوبی جذب نکنند و جلسات بیشتری بخواهند.
6. آیا لیزر موهای زائد منجر به حذف دائمی موهای زائد میشود؟
لیزر موهای زائد در کاهش رشد مو بسیار موثر است اما منجر به حذف صد درصدی تمامی فولیکولهای مو نخواهد شد. عواملی مانند تغییرات هورمونی، ژنتیک و نوع پوست میتوانند بر نتیجه تاثیر بگذارند و شما معمولا بعد از چند ماه یا چند سال (در افراد مختلف متفاوت است) نیازمند جلسات شارژ هستید.
7. زیاد یا کم شدن فاصله بین جلسات، در نتیجه لیزر موها تغییری ایجاد میکند؟
اگر جلسه لیزر را با فاصله زمانی بیشتری انجام دهید مشکلی شما را تهدید نمیکند. اما موها فرصت بیشتری برای بازسازی خود خواهند داشت و ممکن است نیاز به جلسات بیشتری داشته باشد. و در مقابل اگر فواصل جلسات لیزر را کمتر کنید علاوه بر التهاب پوست، پروسه حذف موهای زائد نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید
این پیام پس از تایید مدیریت سایت نمایش داده خواهد شد.