عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت

عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت چیست؟ خوشبختانه تاکنون هیچ عارضه جانبی جدی در روش میکروگرافت گزارش نشده است. این روش بر خلاف روشهای قدیمی کاشت مو به برش پوست سر و جراحی نیاز ندارد. اما ممکن است بعد از کاشت با تورم و التهاب کوتاه مدت سر مواجه شوید. در ادامه به بیان 5 راهکار کلیدی که متخصصان کاشت مو در شیراز برای جلوگیری از این عوارض کوتاه مدت پیشنهاد می‌کنند، خواهیم پرداخت.

کاشت مو به روش میکروگرافت چه تفاوتی با سایر روش ها دارد؟

کاشت مو با روش میکروگرافت (با نام علمی FUE)، به دلیل کم عارضه بودن و ماهیت غیر تهاجمی آن نسبت به سایر روش‌های کاشت مو برتری قابل توجهی دارد. در روش‌های سنتی کاشت مو، نواری باریک از پشت سر برش داده میشد اما در روش میکروگرافت، هیچگونه برش و جراحی وجود ندارد. در نتیجه  عوارض روش میکروگرافت حداقل است.

در این روش، از پانچ‌های سایز میکرو برای برداشت گرافت‌های مو استفاده می‌شود. در نتیجه دقت این روش بسیار بالاست و منجر به نتایج طبیعی‌تر کاشت مو خواهد شد. توصیه می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله کاشت مو به روش میکرو گرافت در شیراز را مطالعه کنید. 

تفاوت میکروگرافت با سایر روش‌های کاشت مو: مقایسه عوارض و دوره نقاهت

عوارض کاشت مو روش میکروگرافت

کاشت مو به این روش، یک تکنیک ایمن و کم تهاجمی در نظر گرفته می‌شود. با این حال مانند هر درمان پزشکی دیگری، احتمال بروز عوارض جانبی کوتاه مدت و موقت وجود دارد: 

1. تورم و کبودی بعد از کاشت: تورم و کبودی یکی از عوارض کوتاه مدت روش میکروگرافت شایع است و در درجه اول ناشی از پاسخ طبیعی بدن به فرآیند کاشت است. در طول عمل، برش‌های کوچکی برای قرار دادن گرافت‌های مو ایجاد می‌شود که باعث گشاد شدن رگ‌های خونی و تجمع مایع در بافت‌های اطراف می‌شود.

نکته مهم: توجه کنید که ورم کردن سر و صورت طبیعی است، اصلا نشانه عفونت نبوده و هیچ آسیبی به چشم، مغز و سر وارد نمی‌کند. تورم اپیدرم در ناحیه بالای ابروها در روز سوم یا چهارم بعد از عمل ظاهر می‌شود و پس از چند روز به تدریج از بین می‌رود.

تورم و التهاب در روزهای اول بعد از کاشت مو میکروگرافت یک عارضه طبیعی است.

2. احساس درد و ناراحتی: بیماران ممکن است در روزهای اولیه بعد از کاشت مو، درد یا ناراحتی خفیفی را تجربه کنند. این یک عارضه جانبی رایج است که پس از طی شدن دوره نقاهت به طور کامل رفع می‌شود. بهتر است خودسرانه از مسکن‌ها استفاده نکنید چون برخی از آن‌ها باعث رقیق شدن خون شده و احتمال خونریزی زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

3. پوسته شدن و قرمزی: بعد از کاشت مو، پوسته‌های قرمز نقطه‌ای در پایین ساقه‌های موی کاشته‌شده در محل گیرنده و محل‌های اهدا کننده (بانک مو) وجود خواهد داشت که در روزهای ابتدایی پس از عمل قابل مشاهده خواهند بود. در صورت رعایت مراقبت های بعد از کاشت مو، معمولاً بیمار در عرض 10 الی 15 روز بعد از کاشت ظاهر طبیعی خود را به دست می‌آورد.

4. عفونت های احتمالی: گرافت موهای کاشته شده در هفته اول که زخم‌ها هنوز کامل بهبود پیدا نکرده‌اند بسیار حساس هستند. با آلوده ‌شدن حتی قسمت کوچکی از سر باکتری‌ها به سرعت بین تمام گرافت‌ها پخش می‌شوند و به کل موهای کاشته شده آسیب می‌زنند. البته در نظر داشته باشید که عفونت یک عارضه جانبی نادر در کاشت مو به روش میکروگرافت است.

5 راهکار جلوگیری از معایب کاشت مو به روش میکروگرافت

ما یک راهنمای جامع را در مقاله مراقبت های بعد از کاشت مو ارائه کردیم تا با خواندن آن به تمامی سوالات شما پاسخ داده شود. با این حال، برای به حداقل رساندن معایب روش میکروگرافت (که اغلب عارضه‌های احتمالی و کوتاه مدت هستند) توصیه می‌شود که:

سر خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید:  ورم کردن موقتی سر یکی از معایب روش میکروگرافت است. برای کاهش تورم و التهابات هنگام خواب سر خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید و به پشت (کمر) بخوابید. معمولا توصیه می‌شود تا سه روز بعد از عمل، زیر سر دو عدد بالش قرار دهید و یا از بالش‌های مخصوص پشت گردن استفاده کنید.

روش های کاهش ورم سر بعد از کاشت مو

از اصطکاک و خارش ناحیه کاشت شده بپرهیزید: خارش بعد از کاشت مو عارضه بسیار شایعی است که در بیشتر موارد نشان می‌دهد بافت در حال بهبود است. در هفته‌های اول بعد از کاشت، نواحی گیرنده را تا حد امکان کمتر لمس کرده و دقت کنید که ناحیه کاشته شده بر روی سطوح کشیده نشود.

از فعالیت‌های بدنی شدید اجتناب کنید: از هر فعالیتی که باعث تعریق سر می‌شود، خودداری کنید. تعریق سر ریسک عفونت را افزایش می‌دهد. همچنین، نور مستقیم آفتاب، سونا و رطوبت نیز حداقل یک ماه بعد از کاشت مو برای گرافت‌های تازه کاشته شده مضر است.

داروهای تجویز شده را به موقع استفاده کنید: مصرف آنتی بیوتیک به دلیل جلوگیری از بروز عفونت‌های احتمالی و پخش شدن آلودگی‌های باکتریایی در بین گرافت‌ها الزامی است. برای کاهش تورم نیز ممکن است پزشک مصرف داروهای ضد التهاب مثل آناهیل را توصیه کند که باید به موقع استفاده کنید.

از کمپرس یخ استفاده کنید: تورم می‌تواند پیشانی و ناحیه اطراف چشم را تحت تاثیر قرار دهد. توجه کنید که ورم کردن سر و صورت طبیعی است، اصلا نشانه عفونت نبوده و هیچ آسیبی به چشم، مغز و سر وارد نمی‌کند. برای کنترل تورم مایعات فراوان بنوشید و تکه‌های یخ را در پارچه‌ای تمیز قرار داده و روی ناحیه پیشانی (بدون تماس با نواحی کاشت شده) بمالید.

رژیم غذایی مناسب را اولویت قرار دهید: علاوه بر نیاز به هیدراته ماندن و نوشیدن آب فراوان، مواد غذایی حاوی ویتامین‌های ب کمپلکس مثل ب7 و ب12 را در تغذیه خود بگنجانید. همچنین، تا دو هفته بعد از کاشت مو از خوردن مشروبات الکلی و چای سبز که خاصیت رقیق کنندگی خون دارند، خودداری کنید تا عوارض کاشت مو به حداقل برسد.

عوارض و معایب کاشت مو به روش میکروگرافت حداقل است.

استفاده از پانچ های سایز میکرو برای برداشت مو، دقت روش میکروگرافت را بالا می برد.

با گذشت زمان و پیشرفت مداوم تکنولوژی‌ها در زمینه کاشت مو، روش FUE تکامل یافته و باعث پیدایش روش میکروگرافت شده است. در این روش از پانچ‌های اختصاصی با قطرهای کوچک که معمولاً از 0.4 تا 0.9 میلی متر متغیر است، استفاده می‌شود. استفاده از این پانچ‌های میکرو سایز، دقت برداشتن گرافت‌های مو را بالا می‌برد و کمترین عارضه و آسیب را به بانک مو وارد می‌کند. همچنین، در این روش امکان برداشت تعداد بیشتری از گرافت‌های مو وجود دارد. 

در این روش، گرافت‌های مو به همراه غدد چربی برداشت می‌شوند. غدد سباسه یا چربی مسئول تولید سبوم (ماده روغنی اطراف مو) هستند، وجود این ماده در کنار گرافت‌های مو ماندگاری کاشت را افزایش داده و شرایط را برای رشد پایدار مو بهبود می‌بخشد.

در روش میکروگرافت، تارهای مو به همراه غدد چربی و سایر موارد ضروری برای مو برداشت می‌شود.

نتیجه گیری: عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت

روش میکروگرافت تکنیکی جدید در کاشت مو است که از پانچ پیشرفته با قطر کوچک برای برداشت مو استفاده می‌کند. دقت این روش بالا است و میزان زخم و دوره نقاهت آن حداقل است. میکروگرافت در مقایسه با روش‌های سنتی کاشت مو تقریبا هیچ عارضه جدی بلندمدتی ندارد. ما در این مقاله به بررسی معایب کاشت مو به روش میکروگرافت که اغلب کوتاه مدت هستند پرداختیم و راهکارهای مقابله با این آنها را نیز بررسی کردیم. در انتها از شما میخواهیم تجربیات و سوالات خود در مورد عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت را با ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما هستیم.

سوالات پر تکرار:

1- تکنیک میکرو گرافت چه تفاوتی با سایر روش های کاشت دارد؟

کاشت مو میکروگرافت از پانچ‌های تخصصی با اندازه میکرو (0.4 تا 0.9 میلی متر) برای برداشت گرافت‌های مو (به صورت تار به تار) استفاده می‌کند و برخلاف روش قدیمی، جای برش و جراحی ندارد.

2- مزایای کاشت مو به روش  میکروگرافت چیست؟

به طور خلاصه مزیت‌های روش میکروگرافت عبارتند از:  نتایج طبیعی‌تر کاشت مو، حداقل اسکار و جای زخم، بهبود سریع تر، کاهش درد و ناراحتی بعد از کاشت.

3- معایب روش میکروگرافت چیست؟

عوارض جانبی کاشت مو میکروگرافت شامل تورم موقت، التهاب، کبودی و احساس درد است. این علائم و نشانه‌ها معمولاً کوتاه مدت هستند و بخشی طبیعی از پروسه درمانی افراد بعد از کاشت مو است.

4- آیا تورم بعد از کاشت مو با میکروگرافت طبیعی است؟

ورم کردن سر و صورت بعد از کاشت یک عارضه طبیعی است، به معنای عفونت نبوده و هیچ آسیبی به چشم، مغز و سر وارد نمی‌کند. در عرض چند روز تا چند هفته این علائم به تدریج فروکش می‌کند.

5- آیا ریزش موها بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت طبیعی است؟

ریزش شوک به ریزش موقت موها بعد از کاشت اشاره دارد که معمولاً یک مرحله گذرا است و رشد مجدد موهای دائمی در ماه های بعدی آغاز می‌شود. برای اطلاعات بیشتر مقاله ماندگاری موهای کاشته شده را مطالعه کنید.

6- آیا بعد از کاشت مو میکرو گرافت جای زخم خواهم داشت؟

در کاشت مو میکرو گرافت به دلیل کوچک بودن سایز پانچ‌ها، جای زخم حداقل است و نگرانی در مورد قابل مشاهده بودن زخم و اسکار وجود ندارد.

7- دوره نقاهت بعد از کاشت مو میکرو گرافت چقدر است؟

روش میکروگرافت در مقایسه با سایر تکنیک‌های کاشت مو، دوره استراحت و نقاهت کوتاه‌تری دارد (7 الی 10 روز). ماهیت کم تهاجمی روش‌های میکروگرافت، منجر به بازیابی سریع‌تر می‌شود و بیماران با کم‌ترین جای زخم، تورم و درد بعد از کاشت مواجه هستند.

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 5

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.