کاشت مو با لیزر

احتمالا شما هم روش کاشت مو لیزری را از مراکز درمانی متعددی شنیده‌اید. آیا در واقعیت کاشت مو با لیزر ممکن است؟ جواب خیر است. بر خلاف تصور زیباجویان هیچ تکنولوژی که تمام پروسه برداشت و کاشت گرافت‌ها را با استفاده از لیزر انجام دهد، وجود ندارد. در ادامه علاوه بر بررسی ادعای کاشت مو با لیزر، بروزترین روش کاشت مو را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

آیا کاشت مو با لیزر ممکن است؟

کاشت مو شامل برداشت فولیکول‌های مو از ناحیه بانک مو (مناطق اهداکننده) به مناطقی طاس یا کم تراکم سر است. تا کنون هیچ روش گسترده و فراگیری که کلیه این مراحل را با استفاده از لیزر انجام دهد، مطرح نشده است. تنها ممکن است که برخی از کلینیک‌ها از ابزار های لیزری در بخشی از پروسه درمان استفاده کنند که در ادامه 3 ابزار لیزری پر استفاده را بررسی می‌کنیم.

معرفی 3 ابزار لیزر مورد استفاده در کاشت مو

1- خط کش لیزری برای طراحی خط رویش مو

در برخی از مراکز از خط کش لیزری برای طراحی دقیق خط رویش مو استفاده می‌شود و شما می‌توانید نسبت به تقارن خط رویش طراحی شده خود اطمینان خاطر داشته باشید. با این حال معایب استفاده از آن را نیز در نظر بگیرید. خط کش لیزری می‌تواند دقت و تقارن خط طراحی شده را افزایش دهد. با این حال، خط طراحی شده الزاما متناسب با آناتومی چهره هر فرد نیست و برای تمامی مراجعه کنندگان به شکل یکسان کشیده می‌شود. 

خط کش لیزری برای طراحی خط رویش مو

2- لیزر برای آنتی باکتریال کردن سر بعد از کاشت مو

در برخی از کلینیک‌ها ممکن است از دستگاه لیزر جهت آنتی باکتریال کردن سر بعد از کاشت مو استفاده کنند. در طی فرایند کاشت، زخم‌های بسیار کوچکی هم در ناحیه بانک مو و جلوی سر ایجاد می‌شود. این زخم‌ها مستعد بروز عفونت هستند. استفاده از این دستگاه می‌تواند خطر باکتریایی شدن سر را کاهش دهد. 

3- لیزر درمانی برای تقویت موهای کاشته شده

استفاده از لیزر افزایش رشد مو، یکی دیگر از کاربردهای رایج است. لیزر درمانی با تحریک گردش خون در پوست سر، افزایش متابولیسم سلولی و تولید آدنوزین تری فسفات (ATP) به تقویت فولیکول‌های مو و طولانی شدن فاز رشد تارهای موی موجود کمک می‌کند. در نتیجه، به مرور زمان می‌توانید موهایی پرپشت تر داشته باشید. در ادامه برترین دستگاه‌های لیزر جهت تقویت مو را معرفی خواهیم کرد.

لیزر درمانی مو می تواند منجر به تقویت موهای کاشته شده شود.

انواع دستگاه های لیزر برای تقویت مو

– لیزر درمانی سطح پایین (LLLT)

LLLT شامل استفاده از دستگاه‌های لیزر کم مصرف یا کلاه‌هایی است که نور قرمز یا مادون قرمز ساطع کرده تا فولیکول‌های مو را تحریک کند. این درمان غیر تهاجمی اغلب در کلینیک‌ها انجام می‌شود. در نظر داشته باشید که اثربخشی این نوع دستگاه نسبت به لیزرهایی همچون co2 فرکشنال معمولا محدودتر است.

– لیزر فوتونا (Fotona)

لیزر فوتونا برای درمان ریزش مو نیز استفاده می‌شود. این روش یک حالت درمانی نوآورانه برای تحریک فولیکول‌های خفته مو است. و بر تقویت رشد مو تمرکز کرده است. فوتونا با بازسازی بافت پوست سر باعث ارتقا رشد فولیکول‌های جدید خواهد شد. در ادامه تصویر قبل و بعد استفاده از لیزر فوتونا برای مو را آورده ایم. همچنین ممکن است متخصص پوست و مو این حالت درمانی را با دیگر روش‌های تزریقی و یا دارویی درمان ریزش مو ترکیب کند.

لیزر فوتونا برای تقویت مو

– لیزر co2 فرکشنال

لیزر CO2 فرکشنال شامل استفاده از پرتوهای متمرکز نور برای ایجاد آسیب‌های میکروسکوپی در پوست، تحریک تولید کلاژن و بازسازی بافت است. این فناوری کاربردهای مختلفی در درماتولوژی دارد که از آن جمله می‌توان به بازسازی پوست، اصلاح اسکار و درمان اختلالات رنگدانه اشاره کرد. در زمینه تقویت مو، لیزر CO2 فرکشنال برای افزایش سلامت پوست سر و تقویت رشد مو استفاده می‌شود. در این حالت، لیزر فرکشنال آسیب‌های میکروسکوپی در پوست سر ایجاد می‌کند که منجر به تولید کلاژن، الاستین و بازسازی فولیکول‌های مو می‌شود. 

لیزر بعد از کاشت مو

همانطور که گفته شد، لیزر درمانی می‌تواند باعث رشد مو شود اما در حال حاضر به عنوان یک روش مستقل برای کاشت مو استفاده نمی‌گردد. در برخی موارد ممکن است پزشک متخصص تشخیص دهد به لیزر بعد از کاشت مو نیاز دارید. یکی از مزایای اولیه لیزر درمانی بعد از کاشت مو، تقویت فعالیت سلولی و جریان خون در ناحیه کاشت شده است. با این حال همه افراد بعد از کاشت مو به انجام لیزر نیاز ندارند. 

 

روش های کاشت مو

به طور کلی، تنها دو روش کاشت مو FUT و FUE توسط نهادهای مرجع مانند FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) پذیرفته شده است. 

روش های کاشت مو

* کاشت مو به روش FUT: در این روش قدیمی کاشت مو، جراحی  یک نوار باریک از قسمت پشت سر برش داده می‌شود. سپس، این نوار باریک به قطعات و واحدهای کوچکتری (شامل 1 تا 3 تار مو) تقسیم می‌گردد. در نهایت، این گرافت‌ها در شکاف‌های باریک ایجاد شده در نواحی خالی سر قرار می‌گیرند. 

* کاشت مو به روش FUE: در روش نوین کاشت مو موها تار به تار بدون جراحی و برش از پشت سر برداشت و در نواحی طاس یا کم تراکم سر کاشت می‌شود. این روش در ایران با نام‌های FIT و SUT نیز بیشتر شناخته شده است. همگی این روش‌ها اشاره به استفاده از پانچ‌های اتوماتیک برای برداشت از پشت سر و کاشت با دست در جلوی سر دارد.

کاشت مو به روش میکروگرافت (مشتق شده از تکنیک FUE) در حال حاضر جدیدترین روش کاشت به شمار می رود. در کاشت مو به روش میکروگرافت FIT از یک ابزار پانچ تخصصی (0.4 تا 0.9 میلی متری) برای برداشت گرافت‌ها از ناحیه بانک مو استفاده می‌گردد. کوچک بودن و دقت این پانچ در به حداقل رساندن ضربه به ناحیه بانک مو تاثیر به سزایی دارد. این روش کم تهاجمی تلقی می‌شود و کمترین جای زخم را بر جای می‌گذارد. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد جدیدترین روش، با کارشناسان مرکز کاشت مو در شیراز در ارتباط باشید.

نکته مهم: دیگر اصطلاحات مانند کاشت موی تکثیری، نئوگرافت، کاشت مو تمام اتوماتیک و … که به عنوان روش‌های جدید کاشت معرفی می‌شوند، هنوز در مرحله آزمایشات بالینی هستند و حتی در صورت عملیاتی شدن، هزینه آن‌ها برای بسیاری از افراد مقرون به صرفه نیست.

نتیجه گیری: آیا کاشت مو با لیزر ممکن است؟

آیا کاشت مو با لیزر امکان پذیر است؟ ما در این نوشتار به طور جامع به این سوال پاسخ دادیم. کاشت مو به معنای برداشت گرافت‌های مو از ناحیه بانک مو به نواحی طاس یا کم تراکم سر است. تا کنون هیچ روش گسترده و فراگیری که کلیه این مراحل را با استفاده از لیزر انجام دهد، معرفی نشده است. البته ممکن است که پزشک متخصص، لیزر درمانی مو را بعد از اتمام فرایند کاشت مو توصیه کند. 

در انتها، شما می‌توانید سوالات و نظرات خود در مورد کاشت مو با لیزر را در پایین همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش‌های شما هستیم. 

سوالات پر تکرار:

1- آیا کاشت مو با لیزر ممکن است؟

تاکنون روشی که با استفاده از لیزر تمامی مراحل برداشت و کاشت گرافت‌های مو را انجام دهد، معرفی نشده است. تنها ممکن است که پزشک متخصص، برای تقویت موهای کاشته شده، لیزر درمانی مو را پیشنهاد کند. 

2- لیزر درمانی مو بعد از کاشت چه تاثیری دارد؟

یکی از مزایای اولیه لیزر درمانی بعد از کاشت مو، تقویت فعالیت سلولی و جریان خون در ناحیه کاشت شده است. با این حال همه افراد بعد از کاشت مو به انجام لیزر نیاز ندارند. 

3- چه لیزرهایی منجر به رشد و تقویت فولیکول های مو می‌شود؟

با توجه به نیازهای منحصر به فرد هر شخص، دستگاه‌های لیزر متفاوتی وجود دارند. با این حال، لیزر سطح پایین (LLLT)، لیزر CO2 فرکشنال و لیزر فوتونا بیشتر از سایر دستگاه‌ها شناخته شده‌اند.

4- هزینه لیزر بعد از کاشت مو چقدر است؟

هزینه لیزر بعد از کاشت مو با توجه به نوع دستگاه انتخاب شده و تعداد جلسات پیشنهادی متفاوت است. همچنین، ممکن است که پزشک متخصص لیزر درمانی را با دیگر روش‌های تزریقی و یا دارویی تقویت مو ترکیب کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مراکز لیزر فوتونا و فرکشنال در ارتباط باشید.

5- آیا کاشت مو به روش لیزر در شیراز انجام می شود؟

کاشت مو شامل برداشت فولیکول‌های مو از ناحیه بانک مو (مناطق اهداکننده ) به مناطقی طاس یا کم تراکم سر است. تا کنون هیچ روش گسترده و فراگیری که کلیه این مراحل را با استفاده از لیزر انجام دهد، مطرح نشده است. البته در برخی از مطالعات از لیزر برای ایجاد برش‌های کوچک در پوست سر و آماده سازی نواحی گیرنده استفاده شده است اما در این مطالعات هم کاشت گرافت‌های مو معمولاً به صورت دستی توسط پزشک انجام شده است.

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.