پی آر پی بهتر است یا فیلر مو؟ این سوالی است که علاقمندان به درمانهای نوین ریزش مو با آن مواجه میشوند. فارغ از علت ریزش مو که بررسی آن در این مقاله نمیگنجد، امروزه روشهای درمانی پی آر پی و فیلر مو بسیار پرطرفدار شدهاند. با خواندن این مقاله تفاوت پی آر پی و فیلر مو را به صورت کامل خواهید دانست. همچنین جهت مشاوره و انجام فیلر مو یا پی آر پی مو در شیراز میتوانید روی لینک کلیک کنید.
پی آر پی مو چیست و چگونه انجام میشود؟
پی آر پی یکی از روشهای رایج درمانی برای ریزش مو است که در آن بخشی از خون پردازش شدهی خود فرد، به پوست سرش تزریق میشود. این روش درمانی در سه مرحله انجام میشود و پزشکان معتقدند که تزریق پی آر پی با افزایش خونرسانی به فولیکولهای مو و افزایش ضخامت ساقۀ آن، موجب رشد طبیعی موها خواهد شد.
همان طور که اشاره شد، تزریق پی آر پی یک فرایند سه مرحلهای است و به سه جلسۀ درمانی به فاصلۀ 4 تا 6 هفته نیاز دارد.
در مرحلۀ اول خون گرفته شده از فرد (که معمولاً از بازو دریافت میشود) در داخل سانتریفیوژ قرار میگیرد تا مایعات مختلف خون، که هر کدام چگالیهای متفاوتی دارند، از یکدیگر جدا شوند.
در مرحلۀ دوم و بعد از گذشت 10 دقیقه از فعالیت سانتریفیوژ، خون به سه لایه تقسیم میشود: پلاسمای بدون پلاکت، پلاسمای غنی از پلاکت و سلولهای قرمز خون.
در مرحلۀ سوم پلاسمای غنی از پلاکت به درون یک سرنگ کشیده شده و به قسمتهایی از پوست سر فرد که نیاز به رشد موهای بیشتری دارد، تزریق میشود.
فیلر مو چیست؟
فیلرها موادی غنی از انواع ویتامینها، آنزیمها، اسید هیالورونیک و مواد معدنی دیگر هستند که با هدف جلوگیری از ریزش مو و افزایش میزان رشد آن، به لایۀ درم (میانی) پوست سر تزریق میشوند. مواد مغذی داخل فیلرها بعد از تزریق شرایط رشد موهای سالمتر و ضخیمتر را فراهم کرده و وضعیت پوست سر را نیز برای کاهش ریزش مو و تشویق آن برای رشد بیشتر مو از طریق فعالسازی سلولهای بنیادین بهتر میکنند. اساسی ترین فرق پی آر پی و فیلر مو استفاده از مواد تزریقی متفاوت است.
تفاوت فیلر مو و پی آر پی چیست؟
از هر دو روش تزریق فیلر و پی آر پی، با هدف جلوگیری از ریزش موها و تقویت فولیکولهای آن استفاده میشود. اما این دو روش از منظرهای گوناگونی با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در ادامه بررسی خواهند شد.
فرق فیلر مو و پی آر پی در مواد تزریقی
همان طور که اشاره شد، در پی آر پی از پلاسمای غنی از پلاکت موجود در خون خود فرد استفاده میشود. به همین دلیل هم امکان اینکه بدن این ماده را پس بزند، بسیار پایین میآید. در مقابل فیلر مو از مواد مغذی زیادی مثل هیالورونیک اسید، آنزیمها، پروتئینها و… تشکیل شده است که موجب تقویت فولیکول مو و ساقههای آن میشود. بنابراین فرق فیلر مو و پی آر پی این است که محتویات فیلر مو، مواد خارجی بوده و از خون فرد استخراج نمیشود.
فرق پی آر پی و فیلر مو در محل تزریق
پی آر پی تقریباً به همۀ لایههای پوست سر تزریق میشود. این در حالی است که فیلرها فقط به لایۀ درم، که لایۀ میانی پوست سر هستند، تزریق میشود. البته از محل تزریق متفاوت نمیتوان نتیجه گیری کرد که فیلر مو بهتر است یا پی آر پی مو.
عوارض جانبی فیلر مو یا پی آر پی
از آنجایی که در پی آر پی، پلاکتهای خون خود فرد به پوست سر تزریق میشود، بدن معمولاً با آن سازگار بوده و هیچ واکنش منفیای به آن نشان نخواهد داد. در روش درمانی پی آر پی فرد معمولاً میتواند بلافاصله پس از تزریق، فعالیتهای عادی و روزمرۀ خود را از سر بگیرد. اما از عمومیترین عوارض پی آر پی میتوان به کبودی یا قرمز شدن پوست و تورم خفیف آن اشاره کرد که بعد از گذشت دو یا سه روز از بین خواهد رفت. بروز عفونت جزو عوارض نادر در این روش درمانی است و تنها در صورتی ممکن است ایجاد شود که در کلینیکهای نامعتبر و از سوی افراد غیر متخصص انجام شده باشد.
مواد موجود در فیلرهای مو هم معمولاً بیخطر هستند و تمام آرمایشهای تست آلرژی روی آنها انجام میشود. به همین دلیل معمولاً به جز اندکی خارش، قرمزی و تورم در محل تزریق، عارضهای نخواهند داشت. این عوارض هم کوتاه مدت هستند و معمولاً بعد از 1 یا دو روز برطرف خواهند شد.
تعداد جلسات مورد نیاز پی آر پی یا فیلر مو
به طور میانگین تزریق پی آر پی به سه جلسه نیاز خواهد داشت. اما نکتۀ مهم دربارۀ این جلسات این است که نمیتوان پی آر پی را در طول سه روز یا سه هفتۀ متوالی انجام داد. بین هر جلسه از تزریق پی آر پی باید حداقل 4 تا 6 هفته فاصل وجود داشته باشد که فرد به نتیجۀ دلخواه خود از درمان برسد.
تزریق فیلر مو نیز به حدود 4 جلسه درمان نیاز خواهد داشت. فاصلۀ هر تزریق از تزریق بعدی حدود دو هفته خواهد بود.
در هر دوی این روشها ممکن است بیمار برای تکمیل درمان خود به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشد. تعیین تعداد جلسات به عهدۀ پزشک متخصص خواهد بود.
میزان ماندگاری فیلر مو بهتره یا پی آر پی؟
میزان تأثیر و ماندگاری پی آر پی یا فیلر مو به عوامل مختلفی بستگی دارد و در هر فردی ممکن است متفاوت باشد. اما ماندگاری هر دو روش را به صورت میانگین یک سال است و البته اثرات این دو روش در جلوگیری از ریزش مو در مقاطع زمانی میتواند تاثیرات دائمی نیز داشته باشد.
فیلر مو بهتر است یا پی آر پی ؛ جمع بندی و نتیجه گیری
در این مقاله بعد از معرفی فیلر مو و پی آر پی و نحوۀ انجام آنها، به تفاوت این دو شیوۀ درمانی برای کنترل ریزش مو صحبت کردیم. توجه داشته باشید که فرایند درمان هیچ دو فردی کاملاً مشابه هم نیست و پزشک بعد از بررسی فاکتورهای مختلف، یک درمان اختصاصی را برای هر فرد توصیه خواهد کرد.
بنابراین اگر میخواهید که از درمان خود بهترین نتیجه را بدون تجربۀ هیچ گونه عارضهای بگیرید، حتماً باید به یک کلینیک معتبر و پزشک با تجربه مراجعه کنید. فراموش نکنید که در نهایت تعداد جلسات مورد نیاز شما و نوع فیلر مو یا پی آر پی تزریقی را عواملی مثل اندازۀ ناحیۀ تزریق، علت ریزش مو، شدت آن و… تعیین خواهد کرد.
سوالات پر تکرار
تفاوتهای اصلی پی آر پی و فیلر مو چیست؟
تفاوت اصلی پی آر پی و فیلر مو در مواد تزریق است. در پی آر پی خون خود شخص پردازش شده و تزریق میگردد. اما در فیلر مو مواد مغذی موجود در فیلر به پوست سر تزریق میگردد.
تفاوت تعداد جلسات پی آر پی و فیلر مو چقدر است؟
تعداد جلسات فیلر مو طبق پیشنهاد شرکت سازنده چهار جلسه است. و پی آر پی به صورت معمول سه جلسه توسط پزشکان توصیه میگردد.
عوارض جانبی کدام روش کمتر است؟
به صورت کلی فیلر مو بسیار ایمن است و عوارضی بسیار نادری دارد. پی آر پی نیز به دلیل استفاده از خون خود شخص تقریبا بدون عوارض است.
قیمت فیلر مو بیشتر است یا پی آر پی؟
به صورت کلی هزینه هر جلسه درمان فیلر مو بیشتر از هزینه پی آر پی مو است.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید
این پیام پس از تایید مدیریت سایت نمایش داده خواهد شد.