یکی از نگرانیهای افراد بعد از انجام کاشت مو این است که، چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم. با ما همراه باشید تا تمام روشهای ممکن برای تقویت موهای کاشته شده را که توسط متخصصان کاشت مو در شیراز تایید شدهاند، بررسی کنیم. به صورت کلی 5 روش زیر را بیان میکنیم:
1- تزریق مواد مغذی به پوست سر
2- تغذیه مناسب بعد از کاشت مو
3- مکملها و داروهای تقویتی بعد از کاشت مو
4- شامپوی تقویتی بعد از کاشت مو
5- رعایت مهمترین مراقبتهای بعد از کاشت
1- تزریق مواد مغذی به پوست سر جهت تقویت موهای کاشته شده
یکی از روشهای تقویت مو که در کلینیکهای پوست و مو مورد استقبال قرار گرفته است، تزریق مواد مغذی به پوست سر است. همچنین برخی از پزشکان استفاده از این روشها را بعد از کاشت مو الزامی میدانند. در ادامه 3 روش تزریقی برای تقویت موهای کاشته شده را بررسی میکنیم. اکیدا توصیه میکنیم تزریق این مواد را تنها توسط پزشک و با تجویز پزشک کاشت خود انجام دهید.
پی آر پی مو: در این روش تنها از خون خود شخص استفاده میشود. سپس با پردازش خون در سانتریفیوژ، «پلاسمای غنی از پلاکت یا همان PRP» از خون جدا شده و در پوست سر تزریق میگردد. پلاکتها اجزای شگفت انگیز خون هستند که حاوی فاکتورهای رشد هستند.
تاثیرات: PRP حاوی فاکتورهای رشد و سیتوکینهایی است که باعث بازسازی سلولی و ترمیم بافت میشود. هنگامی که PRP به پوست سر تزریق میشود، فولیکولهای مو را تحریک میکند، فاز رشد مو را طولانی کرده و ضخامت و تراکم مو را بهبود میبخشد.
مزوتراپی مو: مزوتراپی یک روش غیر تهاجمی است که شامل تزریق یک کوکتل تقویت مو ترکیبی از ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و سایر مواد فعال به به لایه میانی پوست (مزودرم) است. مواد مزوتراپی توسط آزمایشگاههای پوست و مو (اکثرا برندهای معروف اروپایی) تولید میشوند.
تاثیرات: مزوتراپی در بهبود بافت مو، ضخامت و سلامت کلی پوست سر کمک کننده است و میتواند رشد موهای جدید را تحریک کند. به همین دلیل اغلب به عنوان یک درمان مکمل برای تقویت موهای کاشته شده استفاده میشود.
فیلر مو: فیلر مو مانند روش «مزوتراپی» است. و پیشرفتهترین اسیدهای آمینه را داراست. و همچنین حاوی مقادیر بسیار هیالورونیک اسید است و به همین علت ساختار ژل مانند دارد. هیالورونیک اسید مایع مفصلی است که در چشم و پوست نیز به صورت طبیعی وجود دارد و باعث تقویت و رطوبت رسانی فولیکولهای مو میشود.
تاثیرات: فیلرهای مو، پوست سر را هیدراته کرده و به موهای ضخیمتر و سالمتر کمک میکنند. اثرات هیر فیلر اغلب فوری اما موقتی هستند و ممکن است تکرار درمان برای حفظ نتایج مطلوب ضروری باشد.
2- تقویت گرافتهای مو با تغذیه مناسب
رژیم غذایی مناسب در تقویت موهای کاشته شده و سلامت آنها نقش مهمی دارد. به همین خاطر بهتر است در تغذیه بعد از کاشت مو کمی وسواس به خرج دهیم تا مواد مورد نیاز برای داشتن موهایی سالم و زیبا به بدن برسد. پیشتر در نوشتاری تحت عنوان بعد از کاشت مو چی بخوریم مفصلا به این موضوع پرداختهایم و غذاهای مفید و غذاهای مضر برای کاشت مو را به شما معرفی کردهایم. در اینجا نیز خلاصهای از آن نوشتار را برای شما بازگو میکنیم.
نوشیدن آب کافی شاید از مهمترین موارد بعد از کاشت مو باشد. آب کافی هم باعث میشود ورم سر زودتر التیام پیدا کند و هم با تنظیم گردش خون باعث میشود موها بهتر تغذیه شوند. برای تقویت موهای کاشته شده، در کنار نوشیدن آب کافی باید اطمینان حاصل پیدا کنید که ویتامینها و مواد معدنی مهم نیز به بدن میرسند. این ویتامینها و مواد معدنی شامل ویتامین ب کمپلکس، ویتامین ای، ویتامین سی، ویتامین آ، زینک و آهن هستند.
ویتامینها و مواد معدنی نام برده در بالا به دوره نقاهت سرعت میبخشند، فولیکولهای آسیب دیده را بازسازی میکنند، به تقویت و رشد مو کمک میکنند و از ریزش موها جلوگیری میکنند. بهتر است برای تأمین این مواد، رژیمی متنوع از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، انواع میوه و سبزیجات و مغزها داشته باشید.
3- بهترین شامپو برای تقویت موهای کاشته شده
نحوه شستن موها و همچنین انتخاب شامپوی مناسب برای کاشت نیز در روند تقویت موهای کاشته شده موثر است. در زمان تعیین شده از سوی پزشک و با شامپوی تایید شده موهای خود را بشویید. برای شستن موهای کاشته شده باید با شامپو کف درست کنید و به آرامی این کف را روی سر خود بگذارید. برای آبکشی نیز نباید سر خود را مستقیم زیر دوش بگیرید. چرا که وارد آمدن هرگونه فشار خطر از جا درآمدن گرافتها را به همراه دارد.
بهترین شامپو برای تقویت موهای کاشته شده همان است که پزشک شما با توجه به شرایطتان برای شما تجویز میکند. اگر میخواهید با بهترین شامپوهای بعد از کاشت مو آشنا شوید میتوانید روی لینک کلیک کنید تا 8 شامپویی را که در آن نوشتار معرفی کردهایم و مورد تایید بودهاند بررسی کنید. همچنین دقت کنید که بعد از کاشت نباید از شامپوهای حاوی مواد شیمیایی قوی استفاده کنید، چون باعث آسیب دیدن موهای کاشته شده میشوند.
4- بهترین قرص برای تقویت موهای کاشته شده
داروهای تقویتی بعد از کاشت مو میتوانند آن دسته از مواد مورد نیاز برای تقویت موهای کاشته شده که از طریق تغذیه به موها شما نمیرسد را جبران کنند. این داروها به رشد و تقویت موهای شما کمک میکنند و جلوی ریزش مو را میگیرند. البته دقت کنید که در انتخاب بهترین قرص برای تقویت موهای کاشته شده حتما با پزشک خود مشورت کنید و خودسرانه اقدام به مصرف این داروها نکنید زیرا این کار ممکن است عوارضی را برای شما به همراه داشته باشد.
مهمترین داروهای تقویتی که ممکن است بعد از کاشت تجویز شوند ماینوکسیدیل، فیناستراید، بیوتین، زینک پلاس و هیرویت هستند. ما در مقاله بهترین قرص بعد از کاشت مو به طور مفصل در مورد این داروها صحبت کردهایم. اما مختصرا میتوان در مورد داروهای تقویتی بعد از کاشت مو بیان کرد:
داروی تقویتی مو | تاثیرات |
ماینوکسیدیل | درمان ریزش مو و تحریک رشد مو |
فیناستراید | تقویت و افزایش تراکم مو |
بیوتین | افزایش سرعت رشد، کنترل ریزش و استحکام مو |
زینک پلاس | تقویت فولیکول مو و افزایش رشد مو |
قرص هیرویت | ضخیم شدن مو، جلوگیری از ریزش و تقویت فولیکول مو |
5- مراقبتهای بعد از کاشت جهت تقویت موهای کاشته شده
یک کاشت موی موفق و ماندگار به مراقبتهای بعد از کاشت مو بستگی دارد. برای کسب اطلاعات جامعتر، پیشنهاد میکنیم که مقاله تخصصی مراقبت های بعد از کاشت مو را مطالعه کنید تا به تمام سوالات شما پاسخ داده شود. از جمله مراقبتهایی که برای تقویت موهای کاشته شده نیاز است رعایت کنید در ادامه آمده است:
– پرهیز از فعالیت بدنی شدید: از هر فعالیتی که باعث تعریق شدید میشود، خودداری کنید. تعریق سر ریسک عفونت سر را افزایش خواهد داد و برای گرافتهای تازه کاشته شده مضر است.
– اجتناب از لمس و خارش سر: در هفته اول پس از عمل، نواحی گیرنده را تا حد امکان کمتر لمس کنید. در صورت شدید شدن خارش سر با تجویز پزشک، از قرصهای ضد حساسیت مثل سیتریزین استفاده کنید.
– عدم مصرف الکل و سیگار: اثر دیورتیک الکل منجر به کم آبی بدن میشود، فشار خون را افزایش داده و میزان خون رسانی به مغز را کاهش میدهد. همچنین، مصرف سیگار و یا قلیان نیز تا چند هفته بعد از کاشت مو ضرر دارد.
– پرهیز از نور مستقیم آفتاب: سعی کنید که تا دو هفته بعد از کاشت در معرض مستقیم نور آفتاب نباشید. قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب میتواند سرعت بهبود پیدا کردن گرافتها را کاهش دهد.
– پرهیز از گرمای شدید: تا چند هفته بعد از کاشت مو، باید از حمام، سونا، آبگرم و هرگونه فعالیتی که باعث گرم شدن غیرطبیعی اپیدرم میشود خودداری کنید تا تغییری در گرافتهای مو به وجود نیاید.– نحوه خوابیدن بعد از کاشت: تا سه روز بعد از عمل شبها به پشت (کمر) بخوابید و زیر سر دو عدد بالش قرار دهید و یا از بالشهای مخصوص پشت گردن استفاده کنید تا تورم سر کاهش یابد و گرافت های مو روی سطوح کشیده نشوند.
نتیجه گیری: چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم
تقویت موها کمک میکند تا هم موهای کاشته شده زودتر بهبود پیدا کرده و رشد کنند و هم موهای خودتان ضخیمتر و پرپشتتر شوند و جلوی ریزش آنها هم گرفته شود. ما در این مقاله فهمیدیم که چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم و انواع روشهای آن را بررسی کردیم. شما میتوانید روشهای فوق را برای تقویت موهای کاشته شده دنبال کنید.
در انتها از شما میخواهیم اگر تجربه یا سوالی در مورد روشهای تقویت موی کاشته شده دارید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسشهای شما هستیم.
سوالات پر تکرار:
راههای تقویت مو بعد از کاشت چیست؟
به طور کلی برای تقویت موهای کاشته شده 5 اقدام میتوان انجام داد: تزریق مواد مغذی به پوست، استفاده از شامپوهای تقویتی مخصوص موهای کاشته شده، مصرف مکمل و داروهای تقویتی بعد از کاشت مو، رعایت رژیم غذایی مناسب بعد از کاشت و مراقبت از موهای کاشته شده.
بهترین شامپوی تقویتی برای بعد از کاشت مو کدام است؟
بهتر است بعد از کاشت از شامپوهای مخصوص (مانند شامپوهای برند ژاک آندرل، سریتا یا وچه) استفاده کنید. برندهای مختلفی چه از تولیدکنندگان داخلی و چه خارجی شامپوهای مناسب موهای کاشته شده تولید میکنند. شما میتوانید با مشورت با پزشک خود و با توجه به شرایطتان شامپوی مناسبی انتخاب کنید.
ماینوکسیدیل چه تاثیری بر تقویت موهای کاشته شده دارد؟
ماینوکسیدیل که با نام تجاری روگین نیز شناخته میشود تنها داروی اثبات شده و تایید شده توسط سازمان جهانی غذا و دارو است که ریزش موی ژنتیکی مردان را متوقف میکند و به رشد مو کمک میکند. شما میتوانید حداقل دو هفته بعد از کاشت از این شامپو استفاده کنید. برای اطلاعات جامعتر، مقاله ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو را مطالعه کنید.
پی آر پی چه تاثیری بر موهای کاشته شده دارد؟
انجام پی آر پی بعد از کاشت مو باعث میشود که کاشت شما موفقیتآمیزتر باشد، به بازسازی بافتهای پوست سر کمک میکند و فولیکولهای مو را تقویت کرده و به رشد موهای جدید کمک میکند.
کدام یک از روشهای تزریقی برای تقویت موهای کاشت شده مناسبتر است؟
دو روش پی آر پی و مزوتراپی کاملا موثر و ماندگار برای تقویت موهای کاشته شده هستند اما روش پی آر پی به دلیل استفاده از خون خود فرد، کاملا بدون عوارض شناخته میشود. فیلرهای مو نیز پوست سر را تقویت میکنند اما اثرات آن اغلب فوری و موقتی هستند و ممکن است تکرار درمان برای حفظ نتایج مطلوب ضروری باشد.
قرصهای مکمل برای تقویت موهای کاشته شده کدام است؟
از جمله داروهای تقویتی که بعد از کاشت تجویز میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد: ماینوکسیدیل، فیناستراید، سیلدنافیل، بیوتین، هیر ویت و زینک پلاس. داروهای تقویتی احتمال از دست دادن موهای بومی (موهای کاشته نشده) را به حداقل میرساند و میزان ریزش مو ناشی از شوک کاشت را کاهش میدهد.
بسیار جامع وعالی