بدنسازی بعد از کاشت مو

بدنسازی بعد از کاشت مو دغدغه‌‌ی اصلی تمام متقاضیان ورزشکار است. سوال اکثر این افراد این است که چه زمانی می‌توانند تمرین کردن بعد از کاشت مو را شروع کنند. به صورت معمول از ماه دوم بعد از کاشت مو می‌توانید به صورت سبک ورزش بدنسازی را شروع کنید. با ما همراه باشید تا زمان مناسب شروع بدنسازی و همچنین زمان استفاده از مکمل‌ها را بررسی کنیم.

زمان شروع بدنسازی بعد از کاشت مو

در مورد زمان مناسب شروع بدنسازی بعد از کاشت مو نظرات متفاوتی از سوی پزشکان وجود دارد. اما به صورت کلی متخصصان کاشت مو در شیراز توصیه می‌کنند حدود 4 هفته پس از انجام کاشت مو از انجام هرگونه فعالیت‌های سنگین خودداری کنید. چرا که اینگونه فعالیت ها باعث تعرق زیاد و آسیب به فولیکول های مو در مراحل اولیه پس از کاشت مو میشوند. در این مدت می‌توانید پیاده روی انجام دهید. پس از چهار هفته (یک ماه) بعد از کاشت مو فعالیت‌های ورزشی سنگین مثل بدنسازی را استارت بزنید. البته با توجه به روش کاشت مو بهتر است دستورالعمل پزشک‌تان را مدنظر قرار دهید.

زمان شروع بدنسازی بعد از کاشت مو یک ماه و یا دو ماه و یا بیشتر است

پس اگر بدنساز حرفه ای هستید و تمرین‌های پیچیده و طاقت فرسا دارید به زمان رفتن به باشگاه بدنسازی بعد از کاشت مو توجه کنید. چون ممکن است افزایش فشار خون و سطح تستوسترون تاثیر منفی بر روی فولیکول‌های تازه کاشته شده شما داشته باشد.  در این صورت بهتر است فاصله زمانی بیشتر از یک ماه (حدود دو ماه) پس از کاشت مو را مدنظر قرار دهید. همچنین می‌توانید با کارشناس تغذیه و یا پزشک خود به صورت تخصصی مشورت بگیرید.

مصرف مکمل بدنسازی بعد از کاشت مو

برای بررسی مصرف مکمل بدنسازی بعد از کاشت مو باید به تاثیر آن بر روی فولیکول های مو پرداخت. چون رشد و سلامت مو از فولیکول های مو در زیر پوست شما سرچشمه می گیرد. بدون فولیکول های موی سالم، داشتن موهای سالم برای شما امکان پذیر نیست. برای سلامت فولیکول های مو، هر آنچه می خورید بسیار مهم است. به خصوص پس از جراحی کاشت مو، تغذیه شما برای بقای فولیکول های اهداکننده و شروع رشد موی سالم بسیار مهم است. که در این باره در مقاله بعد از کاشت مو چی بخوریم به طور مفصل توضیح داده شده است.

Bodybuilding supplement after hair transplant

راجع به مصرف مکمل بدنسازی بعد از کاشت مو نظرات متفاوتی از سوی متخصصان پوست و مو و زیبایی وجود دارد. به دلیل ترکیبات متفاوت مکمل های بدنسازی و وجود مقداری استروئید در اغلب آنها، پیشنهاد می شود درباره ی مکمل مصرفی خود به طور خاص با پزشک خود مشورت کنید. اما بیشتر متخصصان زمان شروع مصرف مکمل بدنسازی را حداقل پس از گذشت  یک ماه تا 45 روز از کاشت مو توصیه می کنند. 

آیا مصرف مکمل بدنسازی بر ریزش مو موثر است ؟ 

بر اساس مقاله‌ی منتشر شده در سایت vjclinics دکتر ویجی کومار ، مصرف مکمل به طور قطعی باعث ریزش مو میٰ‌شود. زیرا مکمل های بدنسازی مانند شیک های پروتئینی، کراتین و مکمل های هورمون رشد حاوی عناصری هستند که مسئول افزایش تستوسترون در بدن مردان هستند. افزایش سطح تستوسترون، همانطور که باعث عضلانی تر شدن بدن میشود، باعث افزایش هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون (DHT) هم می شود. DHT هورمونی است که در صورت وجود بیش از حد، اثر مخربی بر فولیکول های مو دارد. بنابراین، افزایش سطح DHT منجر به ریزش مو و طاسی فرد می شود.

مصرف مکمل بدنسازی می‌تواند در ریزش مو موثر باشد

 لازم به ذکر است که همه ی شیک های پروتئینی هم منجر به ریزش مو نمی شوند. از طرفی، پروتئین برای ترشح هورمون ها حیاتی است، اما برخی از عناصر موجود در انواع خاصی از شیک های پروتئینی باعث ریزش مو می شوند. این ها شیک های پروتئینی غیر ارگانیکی اند که دارای هورمون رشد یا دارای اسیدهای آمینه شاخه ای هستند. شیک های پروتئینی که فاقد هورمون رشد هستند یا شیک های پروتئین وی می توانند هم در بدنسازی و هم به رشد مو کمک کنند. همچنین به طور کلی مطالعه‌ای وجود ندارد که نشان دهد مصرف مکمل‌ها در تمرین بدنسازی بعد از کاشت مو، باعث ریزش مو می‌شوند یا خیر.

مصرف استروئید و تستوسترون و کراتین بعد از کاشت مو

کراتین  و استروئید مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در بدن تولید میشوند. کراتین عموما جهت تولید انرژی و استروئید جهت کاهش التهاب و درد و تورم  و بافت سازی ساخته می شوند. از لحاظ ساختاری و عملکردی کراتین با استروئید متفاوت است. همچنین بر مبنای مقاله ی متخصص درماتولوژی دکتر اکرم سیواس در سایت civashairtransplant ،  هم کراتین و هم استروئیدهای آنابولیک می‌توانند بر سطح DHT تأثیر بگذارند، که نقش مهمی در ریزش مو در مردان مستعد طاسی دارد.

مصرف استروئید و تستوسترون و کراتین بعد از کاشت مو توصیه نمی‌شود

همانطور که ذکر شد هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) با چسبیدن به گیرنده های هورمونی خاص در فولیکول مو، بر چرخه های رشد مو و نازک شدن آن تاثیرگذار است. این هورمون به طور مستقیم با آلوپسی آندروژنتیک در مردان و زنان مرتبط است. در واقع سطح بالای این هورمون باعث ریزش مو میشود. طبق تنها یک مطالعه منتشر شده در “Clin J Sport Med“، مصرف کراتین می تواند سطح دی هیدروتستوسترون (DHT) را در بدن افزایش دهد. ایرادات زیادی در این مطالعه وجود دارد که باعث سردرگمی زیادی در مورد ریزش موی کراتین شده است.

 در این باره متخصصان معتقدند مصرف کراتین بعد از کاشت مو به شرط عدم وجود استروئید در مکمل بدنسازی مشکلی ندارد. البته تجربه هایی در رابطه با توقف ریزش مو با قطع مصرف مکمل های کراتینی وجود دارد. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد تاثیر کراتین بر سطح DHT مورد نیاز است. به عبارتی بررسی های بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا افزایش DHT ناشی از مکمل کراتین باعث تسریع ریزش مو میشود یا خیر لازم است. به نظر پزشکان تنها مکمل های  بدنسازی که ریزش مو را تسریع می کنند، استروئیدهای آنابولیک هستند.

همانطور که گفته شد با شروع فعالیت سنگین بدنسازی تنها پس از یک ساعت، میزان تستوسترون به اوج خود رسیده و باعث آسیب به فولیکول های مو میشود. همچنین در اثر واکنش بدن به این هورمون، تستوسترون به دی هیدروتستوسترون تبدیل شده که برای فولیکول ها بسیار مضر است و باعث ریزش مو میشود. اما این امر بیش از هرچیز به سابقه ی ژنتیکی افراد بستگی دارد. به همین دلیل توصیه میشود اگر سابقه ی ریزش موی ژنتیکی دارید، در تزریق تستوسترون محتاط باشید. چون تزریق این هورمون به بدن، مقدار طبیعی آن را در بدن فرد افزایش میدهد. این افزایش غیر طبیعی در افراد مستعد ریزش موی ژنتیکی، باعث ریزش موی زودرس میشود. یعنی ریزش مویی که باید در سنین میانسالی این دسته از افراد رخ میداد در ابتدای جوانی اتفاق می افتد. 

کلام آخر درباره‌ی ورزش بدنسازی بعد از کاشت مو

عموما شروع ورزش پس از کاشت مو از ماه دوم به شکل ورزش های سبک چون پیاده روی و یوگا توصیه میشود. باید در ماه اول از انجام ورزش های سنگین چون دویدن و بدنسازی که موجب تعریق زیاد است، خودداری کرد. همچنین مصرف مکمل های بدنسازی بلافاصله پس از کاشت مو توصیه نمیشود. به خصوص عدم استفاده از مکمل های دارای ترکیبات کراتینی و استروئیدی به دلیل تاثیر آنها بر سطوح هورمون DHT که افزایش آن از عوامل قطعی ریزش مو است.

همچنین مطالعاتی در باب بررسی اثر مکمل های بدنسازی بر کاشت مو وجود ندارد. از این رو بهتر است شروع مکمل های بدنسازی پس از کاشت مو هم با فاصله زمانی و نظر پزشک انجام گیرد. چرا که زمینه های ژنتیکی افراد و همینطور ترکیبات مکمل ها با یکدیگر متفاوت بوده، به همین دلیل پیشنهاد متخصص در شروع ورزش و انتخاب نوع مکمل اهمیت دارد.

سوالات پر تکرار:

زمان شروع بدنسازی بعد از کاشت مو ؟

پزشکان مدت زمان لازم برای شروع هرگونه فعالیت های سنگینن از جمله تمرین بدنسازی بعد از کاشت مو را حداقل پس از یک ماه توصیه می‌کنند. اما با توجه به روش کاشت مو بهتر است، نظر پزشک و یا تکنسین خود را جویا شوید.

مصرف مکمل پس از کاشت مو مجاز است ؟

بلافاصله پس از انجام کاشت مو خیر! بهتر است مصرف آن بین یک تا دو ماه پس از کاشت مو و شروع تمرین بدنسازی ، با توجه به سابقه ی ژنتیکی فرد و ترکیبات مکمل بدنسازی مورد استفاده ، با نظر پزشک انجام شود.

آیا مکمل های بدنسازی باعث ریزش مو میشوند ؟

این مورد به طور مستقیم و مستند بررسی نشده است. اما مکمل های دارای ترکیبات استروئیدی و کراتینی که بر سطوح تستوسترون موثرند می توانند بطور غیر مستقیم باعث ریزش مو در افراد مستعد شوند.

مصرف چه مکمل بدنسازی برای موهای کاشته شده بهتر است ؟

بسته به ترکیبات مکمل ها ، زمینه ژنتیکی و میزان فعالیت بدنسازی فرد با نظر پزشک انتخاب شود.

14 دیدگاه دربارهٔ «بدنسازی بعد از کاشت مو»

  1. سعی کنید سالی دوبار، ینی هر شیش ماه ی بار آمپولای بیوتین بپانتین جهت ریزش نگرفتن موهاتون استفاده کنید، پاکسازی کبد و کلیه زیر نظر دکتر داخلی و گوارش انجام بدید، سالی ی بار هم حجامت انجام بدید، و مکمل تقویتی هیراکتیواتور یا هیر تامین قرص زینک پریورین و فیتو مصرف کنید، تا جلوی ریزش موهاتون رو بگیره،، ب هیچ عنوان محلول مایندوکسیدیل و قرص فینستراید مصرف نکنید

    پاسخ
  2. سلام من تقریبا هفت ماه هست ک کاشت مو انجام دادم، 15 سال سابقه تمرین دارم اما الان سه ساله ک تنرین نمیکنم. در طول 15 سال تمرین در شاخه های مختلف رشته ی بدنسازی (ماننده بادی بیلدیدینگ پرورش اندام بادی کلاسیک نچرال
    فیتنس کار کردم و متاسفانه در دوره های حجم و کات از آمپول ها و قرص های استروئید دار مثله تست پرپیونات تست آنتنات ناندرلون استانازول، بولدلون، قرص دیانابول متاندیون استانازول استفاده میکردم،، ک بعدها فهمیدم مکملا و استروئیدا فقط کمک کننده هستن، اصل ورزش اول تغذیه سالم هست بعد تمرین اصولی ب نحوی ک تمرین زده نشیم، بعد استراحت جهت ریکاوری.،بنده عوارض این استروئید هارو تازه از سال نود هفت دیدم ک موجب پرخاشگری و بداخلاقی و ریزش مو و نازک شدن و کم پشتی و جرب شدن پوست سرم دیدم،، از سال نود هشت دیگه خودم برای خودم برنامه ی تمرینی و غذایی نوشتم، خلاصه ی کلامم اینه ک اگه سابقه ی تمرینتون و تجربه بالای پنج سال دارید میتونید کتاب بدنسازی رو از بیرون تهیه فرمایید یا از همین گوگل تهیه فرمایید بر اساس تیپ و آناتومی بدنتون، با مشورت دکتر تغذیه خودتون پروتئین وی و گینر و کراتین و مولتی ویتامین اینا درس کنید، ن سلامتیتون رو ب خطر بندازید ن پولتونو،، بخصوص الان ک 98 درصد مکملای داخل ایران فیک هستن، برخی مربی ها هم با چرب زبونی و امید الکی ازتون پول بگیره. یاعلی

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      بهتره که روزهای ابتدایی بعد از کاشت ورزش و بدنسازی رو به تعویق بندازین، در مورد سوالتون باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

      پاسخ
    • به صورت کلی شروع بدنسازی در بازه زمانی یک تا دوماه بعد از کاشت بلامانع هست، اما برای شرایط شما (وزنه‌های سنگین) با توجه به روش کاشتتون بهتره با پزشک خودتون مشورت داشته باشید.

      پاسخ
  3. سلام. مقاله های فوق تقریبا با گفته پزشکان و متخصصان کاشت مو یکی بودند… من خودم بعد رویش مو و ریزش کامل شروع کردم ورزشمو با احتیاط.. و کافیه سر کمتر عرق کنه یا بلافاصله بعد 40 دقیقه تمرین.. سرد بشه. اول خشک بشه با حوله یا دستمال تمیز بعد با آب سرد خنک.. و دوش.. گرفتن. شستن سر با شامپو.. و استفاده بلافاصله از ویتامین‌ها.. پرتین. آلبومین. یا پودر سفیده تخم مرغ.. حل شده در آب.. درحد یه قاشق.. استفاده از تونیک یا همون اسپری ژاک.. اولین احتیاط همون خنک نگه داشتن سر هست.. البته عرق کردن سر خیلی هم بد نیست.. بستگی ب مواد غذایی موجود در خون یا بدن هستش.. با تحقیقاتی ک خودم داشتم. یه مکمل غذایی ترکیبی از مواد سالم.. خودتون درست کنید. من مربی هستم. چند ساله و. این راه رو انتخاب کردم. از بازار مصرف کراتین.. یا استریید رو حذف کنید بجاش. از مکمل‌های دست ساز استفاده کنید ک حاوی کلسیوم. پرتیین.. آلبومین. ال گلوتامین باشند.. ممنون از این سایت. رامین.خداپرست. تو روبیکا توضیحات رو نصبت ب مقاله ها دادم.

    پاسخ
    • سلام، بعد از کاشت مو هم کراتین میتونه باعث ریزششون بشه؟موهای کاشته شده هم به دی اچ تی حساس هستند؟

      پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 15

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.