شستشوی سر بعد از کاشت مو

نحوه شستشوی سر بعد از کاشت مو چگونه است؟ در پاسخ به این سوال، متخصصان کاشت مو شیراز توصیه می‌کنند در روزهای ابتدایی بعد از کاشت از سرم شستشو و اسپری ضد عفونی کننده زخم (سیلوسپت) برای تمیز کردن جلوی سر استفاده کنید. همچنین ناحیه بانک مو را با استفاده از گاز استریل مرطوب پاک کرده و پماد موپیروسین بزنید. ما در این مقاله یک راهنمای جامع در مورد نحوه شستشو بعد از کاشت مو ارائه خواهیم داد. 

نحوه شستشو بعد از کاشت مو

در طی فرایند کاشت مو، گرافت‌ها از ناحیه بانک مو (پشت سر) برداشت و به نواحی طاس یا کم تراکم (جلوی سر) انتقال می‌یابند. نحوه صحیح شستشوی سر در این دو ناحیه (پشت سر و جلوی سر) کاملا متفاوت است. ما در ادامه نحوه اولین شستشوی سر بعد از کاشت مو را شرح خواهیم داد:

1- نحوه شستشوی ناحیه برداشت مو (پشت سر قسمت بانک مو)

شما باید فردای روز کاشت (بعد از ظهر) پانسمان پشت سر را باز کنید، گاز استریل را با آب مرطوب کرده و به آرامی پشت سر را پاک نمایید. کمی کف شامپو بچه، روی قسمت پشت سر بگذارید و با گاز مرطوب دوباره پاک کنید، در انتها یک لایه نازک پماد موپیروسین (یا تتراسایکلین) بزنید. توجه داشته باشید که دیگر نیازی به پانسمان نیست و پشت سر باید در معرض هوای آزاد قرار گیرد. تا زمان تمام شدن پماد روزی دو مرتبه در ناحیه برداشت شده استفاده کنید. پس از آن باید پمادهای ترمیم کننده روزی یک یا دو بار مصرف شوند.

2- شستشوی ناحیه کاشت شده (جلوی سر)

  • شستشو در روز اول بعد از کاشت مو: استفاده از اسپری ضدعفونی کننده زخم (سیلوسپت) در صبح و عصر
  • شستشو در روز دوم بعد از کاشت مو: مرطوب کردن ناحیه کاشت با استفاده از سرم شستشو در آب‌پاش، بعد از خشک شدن سرم شستشو مجددا از اسپری ضدعفونی کننده استفاده کنید.
  • شستشو در روز سوم تا هفتم بعد از کاشت مو: سرم شستشو و شامپو بچه را در آب‌پاش ریخته و بدون تماس دست اسپری کنید. بعد از عملیات کف‌ گذاری مجددا از اسپری سرم شستشو برای کف زدایی استفاده نمایید.
  • شستشو در روز هفتم تا نهم بعد از کاشت مو: استفاده از ترکیب سرم شستشو و شامپو بچه همراه با ماساژ آرام سر، بعد از عملیات کف گذاری از سرم شستشو استفاده کنید.
  • شستشو در روز دهم تا بیستم بعد از کاشت مو: شستشوی سر در حمام با استفاده از شامپو بچه و زیر جریان ملایم آب ولرم
  • شستشو در بعد از روز بیستم کاشت مو: شستشو و حمام عادی با استفاده از شامپوی مخصوص موهای کاشته شده
نحوه شستشوی سر بعد از کاشت مو

نحوه کف گذاری و کف زدایی بعد از کاشت مو

پس از گذشت دو روز از دوره نقاهت اولیه، از نحوه صحیح کف گذاری و کف زدایی برای شستشوی سر استفاده کنید. برای این کار، از ترکیب شامپو بچه و سرم شستشو، ترکیبی فوم مانند درست کنید و بدون تماس دست روی سر قرار دهید و مجددا کف‌ها را با استفاده از سرم پاک کنید. از روز هفتم بعد از کاشت نیز می‌توانید ماساژ ملایم سر حین فرایند کف گذاری را آغاز کنید. 

به طور کلی، توصیه می‌کنیم که در 10 روز اول بعد از کاشت، از شستشو سر زیر آب خودداری کرده و به سرم شستشو اکتفا نمایید. بعد از گذشت این مدت زمان می‌توانید سر خود را زیر جریان ملایم آب ولرم بشویید.

زمان مناسب شستشوی مو بعد از کاشت

همانطور که گفته شد، فرایند تمیز کردن و شستشوی سر از همان روزهای اول بعد از کاشت با استفاده از سرم شستشو و اسپری ضد عفونی کننده زخم آغاز می‌شود. اما برای شستن سر زیر جریان آب باید صبور باشید و حداقل 10 روز صبر کنید. 

دوش گرفتن بعد از کاشت مو

در ده روز اول بعد از کاشت باید از بردن سر (نواحی کاشته شده) زیر آب اجتناب کنید. اما می‌توانید بدن را زیر جریان آب شستشو دهید. البته در نظر داشته باشید که برای دوش گرفتن بعد از کاشت باید از آب داغ و حمام بخار بپرهیزید؛ زیرا هر گونه گرما منجر به تعریق سر می‌شود و خطر عفونت گرافت‌های کاشته شده را افزایش می‌دهد.  بنابراین از رساندن رطوبت (بخار آب) به موهای تازه کاشت شده بپرهیزید. 

نحوه اولین شستشو بعد از کاشت مو

طریقه شستن دو ناحیه پشت سر و جلوی سر بعد از کاشت مو کاملا متفاوت است. برای اولین شستشو ناحیه بانک مو از گاز استریل مرطوب و کف شامپو بچه استفاده کنید و بعد از تمیز کردن این ناحیه، پماد موپیروسین بزنید. برای اولین شستشو نواحی کاشته شده جلوی سر، از اسپری ضدعفونی کننده زخم (سیلوسپت) و سرم شستشو استفاده نمایید. 

نحوه شستشو و تمیز کردن بانک مو بعد از کاشت

فوم شستشو بعد از کاشت مو استم سل

بعد از کاشت مو برای همه بیماران شامپو و فوم مخصوص تجویز می‌شود. ما در رسانه شیراز بیوتی، راهنمایی جامع در مورد بهترین شامپوهای بعد از کاشت مو ارائه کرده‌ایم. شامپو فوم استم سل (Stem Cell) نیز از جمله برندهایی است که بعد از کاشت مو توصیه می‌شود. فوم شستشو استم سل دارای ترکیبات ملایم و بدون مواد شیمیایی است؛ در نتیجه به گرافت‌های کاشته شده شما آسیب نمی‌رساند. 

نکته مهم: برای شروع شستشوی سر با استفاده از شامپو یا فوم تجویز شده باید 20 روز صبر کنید و پیش از این زمان، به کف گذاری با سرم شستشو و شامپو بچه اکتفا نمایید. 

نتیجه گیری: دستورالعمل شستشوی سر بعد از کاشت مو

یکی از جنبه‌های کلیدی مراقبت های بعد از کاشت مو، نحوه صحیح شستشو سر بعد از کاشت مو است. به طور کلی توصیه می‌شود که در دو الی سه هفته اول بعد از کاشت، از کف گذاری جلوی سر با استفاده از سرم شستشو و شامپو بچه استفاده کنید. ما در این مقاله یک راهنمای جامع در مورد نحوه شستشو و دوش گرفتن بعد از کاشت مو ارائه کردیم. در پایان، از شما می‌خواهیم که سوالات و تجربیات خود در مورد کاشت مو را در قسمت نظرات (پایین همین صفحه) با ما در میان بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش‌های شما هستیم.

سوالات پر تکرار:

1- چه زمانی می توانم شستن سر بعد از کاشت مو را شروع کنم؟

فرایند تمیز کردن سر از روزهای ابتدایی بعد از کاشت مو آغاز می‌شود. با این حال تا 10 روز اول باید شستشوی سر را با استفاده از سرم شستشو انجام دهید. بعد از 10 روز می‌توانید سر را زیر جریان ملایم آب بشویید.

2- چند روز بعد از کاشت مو می توان دوش گرفت؟

تا 10 روز بعد از کاشت نباید سر را زیر جریان آب گرفت اما شستن بدن ایرادی ندارد. البته باید از حمام بخار و یا رساندن رطوبت منجر به تعریق سر خودداری کنید. 

3- نحوه اولین شستشو سر بعد از کاشت مو چگونه است؟

برای اولین شستشوی نواحی کاشت شده از اسپری ضدعفونی کننده زخم (سیلوسپت) و سرم شستشو استفاده کنید. همچنین برای تمیز کردن ناحیه بانک مو (پشت سر) از گاز استریل مرطوب و کف شامپو بچه استفاده نمایید.

4- بعد از کاشت از چه شامپو و فومی برای شستشو سر استفاده کنم؟

در 20 روز اول برای شستن سر به شامپو بچه اکتفا کنید. بعد از روز بیستم می توانید از شامپو و فوم های تجویز شده (مانند ژاک آندرل، سریتا، وچه و…) استفاده نمایید.

5- کف گذاری بعد از کاشت مو چگونه انجام می شود؟

با استفاده از شامپو بچه و سرم شستشو، ترکیبی فوم مانند درست کنید و روی سر قرار دهید. این کار را برای شستشوی سر تا ده روز اول بعد از کاشت باید انجام دهید. 

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 15

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.