سوزش پشت سر بعد از کاشت مو

آیا سوزش پشت سر بعد از کاشت مو طبیعی است؟ در طی فرایند برداشت گرافت‌های مو، برش‌های جزئی در پوست سر ایجاد می‌شود که معمولا تا 14 روز با احساس سوزش همراه است. ما در این مقاله راهکارهایی را جهت رفع هرچه سریع‌تر سوزش پشت سر ارائه کرده‌ایم. این توصیه‌ها توسط متخصصان کاشت مو شیراز ارائه شده‌اند. 

درمان سوزش سر بعد از کاشت مو

در طی فرایند برداشت و کاشت گرافت‌های مو، برش‌های بسیار جزئی در پوست سر ایجاد می‌شود. این برش‌ها معمولا تا 14 روز بعد از کاشت مو به طور طبیعی بسته می‌شوند و سوزش آن‌ها رفع می‌گردد. با این حال راهکارهایی جهت به حداقل رساندن احساس سوزش سر بعد از کاشت مو وجود دارد.

1- استفاده از آنتی بیوتیک ها: مصرف آنتی بیوتیک‌ها بعد از کاشت مو را جدی بگیرید تا خطر عفونت زخم‌ها و ترشحات چرکی بعد از کاشت مو کنترل شود و پوست سر سریعتر ترمیم پیدا کند. معمولا پزشک متخصص آنتی بیوتیک‌های خوراکی (مانند آموکسی سیلین یا سفالکسین) و موضعی (مانند موپیروسین) را بعد از کاشت مو تجویز می‌کند. 

2- مصرف داروهای ضدالتهابی: در برخی موارد احساس سوزش پوست سر می‌تواند به علت التهابات ایجاد شده بعد از کاشت مو باشد. استفاده از داروهای ضدالتهابی (مانند آناهیل) می‌تواند قرمزی و سوزش سر بعد از کاشت مو را تا حد قابل توجهی کنترل کند.

نکته مهم: به دلیل خاصیت رقیق کنندگی خون در برخی از داروهای ضد التهابی، قبل از مصرف حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

3- نحوه صحیح شستشوی سر: معمولا توصیه می‌شود که برای تمیز کردن ناحیه بانک مو، در فردای روز کاشت، پانسمان را باز کنید. سپس با استفاده از گاز استریل مرطوب و کف شامپو بچه پشت سر را پاک نمایید و پماد موپیروسین بزنید. برای شستشوی نواحی جلوی سر نیز در روزهای اول بعد از کاشت از اسپری ضدعفونی کننده زخم (سیلوسپت) و سرم شستشو استفاده نمایید. توصیه می‌کنیم راهنمای شستشوی سر بعد از کاشت مو را مطالعه کنید.

4- پرهیز از تعریق سر: از فعالیت بدنی شدید منجر به تعریق اجتناب کنید و در محیطی با دمای متعادل بخوابید. گرما زیاد و تعریق سر خطر عفونت پوست سر و سوزش زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

درمان سوزش پشت سر بعد از کاشت مو

علت سوزش و خارش بعد از کاشت مو

فرایند کاشت مو شامل دو مرحله برداشت و کاشت است. در فاز برداشت، گرافت‌های مو با استفاده از پانچ‌های سایز میکرو از پشت سر (بانک مو) برداشت می‌شود. ظریف بودن این پانچ موجب می‌شود تا زخم‌های ایجاد شده بسیار کوچک باشند. در فاز کاشت نیز با استفاده از نیدل‌های مخصوص، منافذ بسیار کوچکی در جلو سر ایجاد می‌شود و گرافت‌ها در این منافذ قرار می‌گیرند.  

این منافذ و برش‌ها کوچک و بسیار جزئی هستند. با این حال تا زمان ترمیم کامل پوست سر با احساس سوزش و خارش همراه است. توصیه‌های ارائه شده در بالا کمک می‌کند تا زخم ها هر چه سریع تر التیام یابد و سوزش پوست سر رفع شود. 

سوزش پشت سر بعد از کاشت مو چه زمانی رفع می‌شود؟

معمولا احساس سوزش در سر (به ویژه ناحیه بانک مو) از 4 روز بعد از کاشت مو آغاز می‌شود. برای کنترل آن، نواحی پشت سر را تمیز نگه دارید و طبق دستورالعمل شستشو دهید. نگران نباشید؛ سوزش احساس شده در پشت سر اگر با عفونت همراه نباشد، معمولا تا 14 روز بعد از کاشت به حداقل می‌رسد.

روند بهبودی ناحیه بانک مو بعد از کاشت

روز یکم و دوم بعد از کاشت مو: معمولا توصیه می‌شود که فردای روز کاشت، پانسمان پشت سر را باز کنید. ممکن است شما کمی ناراحتی، سفتی یا حساسیت در پوست سر را تجربه کنید که طبیعی است. همچنین، تورم و قرمزی در اطراف ناحیه اهدا کننده نیز از دیگر عارضه‌های شایع و موقت است.

روزهای سوم تا هفتم بعد از کاشت مو: پوسته‌ها یا دلمه‌ها در محل‌های اهدایی که گرافت‌های  مو در از آنجا برداشت شده‌اند شروع به تشکیل می‌شود. معمولا احساس خارش و سوزش سر بعد از کاشت مو در این دوره به حداکثر می‌رسد و مقداری قرمزی و تورم سر وجود دارد.

روزهای هشتم تا چهاردهم بعد از کاشت مو: اکثر دلمه‌ها یا پوسته‌های ایجاد شده در ناحیه بانک مو شروع به شل شدن و ریزش می‌کنند. همچنین احساس سوزش پشت سر، قرمزی و التهاب نیز در این دوره کاهش پیدا می‌کند. 

مراقبت های ناحیه بانک مو بعد از کاشت
روز یکم و دوم بعد از کاشت مو– باز کردن پانسمان پشت سر در روز بعد از کاشت
– تمیز کردن بانک مو با گاز استریل مرطوب و کف شامپو بچه
– زدن لایه نازک از پماد موپیروسین به پشت سر
– عدم پانسمان مجدد سر
روزهای سوم تا هفتم بعد از کاشت مو– اجتناب فعالیت بدنی شدید و یا بلند کردن اجسام سنگین
– مصرف آنتی بیوتیک و داروهای ضد التهابی
– استفاده از پماد موپیروسین
روزهای هشتم تا چهاردهم بعد از کاشت مو– اجتناب از کندن دلمه های چسبیده به پوست سر
– شستشوی سر زیر جریان ملایم آب با شامپو بچه

خارش سر بعد از کاشت مو

احساس خارش سر بعد از کاشت مو بسیار شایع است و ممکن است 7 تا 14 روز پس از عمل در سراسر پوست سر ایجاد شود. خارش در بیشتر موارد نشان می‌دهد که بافت در حال بهبود است. در هفته اول بعد از کاشت، نواحی گیرنده را تا حد امکان کمتر لمس کنید و از خارش پوست سر اجتناب کنید. در صورت تشدید شدن احساس خارش سر با تجویز پزشک، از قرص‌های ضد حساسیت مثل سیتریزین استفاده کنید.

درد پشت سر بعد از کاشت مو

درد در پشت سر بعد از کاشت مو عمدتا ناشی از برداشت مو از ناحیه بانک مو است. با این حال عوامل مختلفی مانند کشش پوست سر، تحریک اعصاب در ناحیه بانک مو یا اضطراب می‌تواند به تشدید سردرد بعد از کاشت مو منجر شود. برای کاهش درد در ناحیه بانک مو توصیه می‌کنیم:

  • از پماد موپیروسین برای جلوگیری از عفونت پشت سر استفاده کنید.
  • مصرف قرص های ضد التهابی مانند آناهیل را مد نظر قرار دهید. 
  • از داروهای مسکن خفیف (مانند استامینوفن) استفاده نمایید. 
  • در هنگام خواب سر خود را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید.
  • هیدراته بمانید و رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید.

نتیجه گیری؛

احساس سوزش در ناحیه بانک مو (پشت سر) یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های مراجعین بعد از کاشت است. این سوزش و درد کاملا طبیعی است و تا چهارده روز بعد از کاشت به حداقل می‌رسد. ما در این مقاله توصیه‌هایی را جهت کاهش سوزش پشت سر ارائه کردیم. در پایان از شما می‌خواهیم نظرات و تجربیات خود را در قسمت نظرات (پایین همین صفحه) با ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش‌های شما هستیم. 

سوالات پر تکرار:

1- آیا سوزش سر بعد از کاشت نشانه عفونت است؟

در صورتی که احساس سوزش با ترشحات چرکی یا قرمزی غیر طبیعی همراه باشد، احتمال عفونت وجود دارد. در صورت طولانی شدن سوزش سر با پزشک متخصص مشورت کنید.

2- علت احساس سوزش و خارش در ناحیه بانک مو چیست؟

در طی فرایند کاشت، برش‌ها و منافذ بسیار جزئی در پوست سر ایجاد می‌شود. در نتیجه این تروما و آسیب جزئی، ممکن است پوست سر تحریک یا ملتهب شود و احساس سوزش داشته باشید که کاملا طبیعی است. 

3- چه زمانی سوزش پشت سر بعد از کاشت رفع می‌شود؟

معمولا سوزش سر تا چهار روز بعد از کاشت مو به اوج خود می‌رسد و بعد از آن به تدریج کاهش پیدا می‌کند. این سوزش و التهابات تا 14 روز بعد از کاشت به حداقل می‌رسد و به تدریج رفع می‌شود. 

4- برای کاهش درد و سوزش پوست سر بعد از عمل چه راه‌هایی وجود دارد؟

مصرف داروهای تجویز شده (مانند آنتی بیوتیک، موپیروسین و آناهیل) را جدی بگیرید. هنگام خوابیدن سر خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید و دستورالعمل صحیح شستشوی سر را پیگیری کنید.

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 7

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.