عفونت سر بعد از کاشت مو

علائم عفونت سر بعد از کاشت مو چیست؟ در پاسخ به این سوال، متخصصان کاشت مو شیراز ترشحات چرکی، التهاب شدید، سوزش غیر طبیعی پوست سر، تب و لرز را از مهم‌ترین علائم عفونت سر بعد از کاشت مو می‌دانند. ما در این مقاله به طور جامع به بیان نشانه‌هایی برای تشخیص عفونت بعد از کاشت مو خواهیم پرداخت و 7 راه حل درمانی را نیز مطرح خواهیم کرد.

علائم عفونت بعد از کاشت مو

التهاب و قرمزی شدید سر: التهاب و قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو طبیعی است و نتیجه پاسخ بدن به تروما و فرایند کاشت مو است. انتظار می‌رود که این التهابات تا 10 تا 14 روز بعد از کاشت مو به تدریج از بین روند. با این حال، طولانی شدن این فرایند یا تشدید شدن التهابات و قرمزی پوست سر می‌تواند نشانه بروز عفونت سر بعد از کاشت مو باشد.

ترشحات عفونی پوست: اگر تا چند هفته بعد از کاشت مو با ترشحات چرکی (عموما مایع زرد یا سبز رنگ) مواجه شدید با پزشک متخصص در میان بگذارید. این ترشحات بسته به شدت عفونت، غلیظ و چسبناک هستند. 

خارش یا سوزش غیر طبیعی پوست سر: خارش بعد از کاشت مو احساس بسیار شایعی است که ممکن است 7 تا 14 روز پس از عمل با آن مواجه باشید. خارش در بیشتر موارد نشان می‌دهد که بافت در حال بهبود است. با این وجود، اگر خارش یا سوزش غیر طبیعی سر را بیش از این مدت زمان احساس کردید، با پزشک مشورت کنید.

عکس عفونت سر بعد از کاشت مو

عکس عفونت سر بعد از کاشت مو

علت عفونت سر بعد از کاشت مو

1- عدم رعایت مراقبت‌ها و پروتکل‌های بهداشتی

بعد از کاشت مو، تیم پزشکی دستورالعملی از مراقبت های بعد از کاشت مو را به شما ارائه می‌کنند که نادیده گرفتن هر یک از این موارد می‌تواند خطر عفونی شدن سر بعد از کاشت مو را افزایش دهد. مهم ترین این مراقبت‌ها عبارتند از:

  • پرهیز از استخر و سونا تا چهار هفته بعد از کاشت مو
  • اجتناب از ورزش و فعالیت بدنی شدید منجر به تعریق پوست سر
  • مصرف داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده 
  • رعایت دستورالعمل صحیح شستشوی سر بعد از کاشت مو
  • استفاده از داروهای تجویزی برای بسته شدن و ترمیم سریع تر زخم ها (مانند موپیروسین)
  • قرار گیری سر در معرض هوای آزاد و اجتناب از پوشاندن سر
  • خوابیدن در محیطی با دمای متعادل 
  • اجتناب از کندن دلمه‌های چسبیده به پوست سر

2- بیماری‌های زمینه‌ای یا ضعف در سیستم ایمنی بدن

بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا اختلالات خودایمنی باعث می‌شوند که بدن در مبارزه با عفونت‌ها توانایی کمتری داشته باشد. در این حالت، حساسیت بدن به کلونیزاسیون باکتریایی یا قارچی در نواحی کاشت شده افزایش می‌یابد و احتمال عفونت بعد از کاشت مو بیشتر است.

3- ابزارها و تجهیزات پزشکی غیر استریل

استفاده از نیدل‌های کاشت یا دیگر تجهیزات غیر استریل می‌تواند سبب باکتریایی شدن پوست سر و عفونت‌های موضعی شود. به همین دلیل اکیدا توصیه می‌کنیم کاشت خود را در کلینیک‌های معتبر زیبایی با مجوز رسمی وزارت بهداشت انجام دهید.

درمان عفونت سر بعد از کاشت مو

1- مصرف آنتی بیوتیک بعد از کاشت مو

با توجه به اینکه بعد از کاشت خطر پخش شدن عفونت بین گرافت‌های کاشته شده وجود دارد، مصرف به موقع آنتی بیوتیک‌ها را جدی بگیرید. انتخاب آنتی بیوتیک و مدت درمان با توجه به شرایط هر فرد و تجربه پزشک متفاوت است. با این حال مهم ترین داروهای تجویزی عبارتند از: 

  • آموکسی سیلین: یک آنتی بیوتیک متعلق به کلاس پنی سیلین است. معمولا برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این دارو، از تشکیل دیواره سلولی باکتری جلوگیری می‌کند و در صورت تجویز، گذراندن دوره کامل آن ضروری است.
  • آزیترومایسین: آنتی بیوتیک ماکرولید است و گاهی اوقات به عنوان یک داروی تک دوز تجویز می‌شود. با این حال، استفاده از آن مختص موارد خاصی است و بهتر است با تجویز پزشک مصرف شود.
  • سفالکسین: یک آنتی بیوتیک است که در برابر طیف وسیعی از باکتری‌ها موثر عمل می‌کند. جراحان ممکن است آن را برای پیشگیری یا درمان عفونت بعد از کاشت مو تجویز کنند.
  • کلیندامایسین: آنتی بیوتیکی است که از سنتز پروتئین باکتریایی جلوگیری می‌کند. در زمینه کاشت مو، اگر نگرانی در مورد سویه‌های باکتریایی خاص وجود داشته باشد، ممکن است تجویز شود.
  • داکسی سایکلین: یک آنتی بیوتیک تتراسایکلین است که برای درمان انواع عفونت‌ها استفاده می شود. در صورت تجویز بعد از کاشت مو، رعایت دوز توصیه شده و تکمیل دوره کامل آن بسیار مهم است.

نکته مهم:  آنتی‌بیوتیک‌ها را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید تا دوره آن کامل شود؛ حتی اگر علائم قبل از تکمیل دوره مصرف، بهبود یابد.

درمان عفونت سر بعد از کاشت مو

2- مصرف پماد موپیروسین برای بانک مو

در طی فرایند برداشت گرافت‌های مو با استفاده از پانچ، برش‌های بسیار جزئی در قسمت پشت سر ایجاد می‌گردد. معمولا توصیه می‌شود که بعد از کاشت مو از پماد موپیروسین برای ناحیه بانک مو استفاده کنید. موپیروسین یک پماد موضعی قوی است که در دسته داروهای آنتی بیوتیک قرار می‌گیرد و برای جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی پوست سر تجویز می‌شود.

3- شستشوی مناسب سر

نحوه تمیز کردن سر در دو ناحیه کاشت شده و بانک مو متفاوت است. ما در ادامه دستورالعملی را برای تمیز کردن سر و جلوگیری از پخش شدن عفونت بعد از کاشت مطرح خواهیم کرد.

شستشوی ناحیه برداشت مو (پشت سر قسمت بانک مو): فردای روز کاشت (بعد از ظهر) پانسمان پشت سر را باز کنید، گاز استریل را با آب مرطوب کرده و به آرامی پشت سر را پاک کنید. کمی کف شامپو بچه، روی قسمت پشت سر بگذارید و با گاز مرطوب دوباره پاک کنید، در انتها یک لایه نازک پماد موپیروسین (یا تتراسایکلین) بزنید. توجه داشته باشید که دیگر نیازی به پانسمان نیست و پشت سر باید در معرض هوای آزاد قرار گیرد. تا زمان تمام شدن پماد روزی دو مرتبه در ناحیه برداشت شده استفاده کنید. پس از آن باید پمادهای ترمیم کننده روزی یک یا دوبار مصرف شوند.

شستشوی ناحیه کاشت شده (جلوی سر):

  • شستشوی ناحیه کاشت شده (جلوی سر):
  • روز اول بعد از کاشت: استفاده از اسپری ضد عفونی کننده زخم (سیلوسپت) در صبح و عصر
  • روز دوم بعد از کاشت: شستشوی ناحیه کاشت در صبح و عصر با استفاده از سرم شستشو، بعد از خشک شدن سرم شستشو مجددا از اسپری ضدعفونی کننده استفاده کنید.
  • روز سوم تا هفتم بعد از کاشت: استفاده از ترکیب سرم شستشو و شامپو بچه بدون تماس دست، بعد از عملیات کف‌ گذاری مجددا از سرم شستشو برای کف زدایی استفاده کنید.
  • روز هفتم تا نهم بعد از کاشت: استفاده از ترکیب سرم شستشو و شامپو بچه همراه با ماساژ آرام سر، بعد از عملیات کف گذاری از سرم شستشو استفاده کنید.
  • روز دهم تا بیستم بعد از کاشت مو: شستشوی سر با استفاده از شامپو بچه و زیر جریان ملایم آب ولرم
  • بعد از روز بیستم: شستشو و حمام عادی با استفاده از شامپوی مخصوص موهای کاشته شده

آیا دلمه و لخته های ایجاد شده بعد از کاشت مو نشانه عفونت هستند؟

در طی فرایند برداشت و کاشت گرافت‌های مو، برش‌های جزئی روی پوست سر ایجاد می‌شود. بدن نسبت به این تروما و آسیب جزئی، پاسخ انعقادی از خون نشان می‌دهد. در نتیجه، دلمه و لخته‌های ایجاد شده بعد از کاشت مو طبیعی است و معمولا تا دو الی سه هفته بعد از کاشت مو از بین می‌رود. اگر با ترشحات عفونی مواجه شدید یا زمان رفع شدن دلمه‌ها طولانی‌تر شد، حتما با پزشک مشورت کنید تا هر گونه عفونت سریعا تشخیص داده شود. 

عوارض عفونت بعد از کاشت مو

یکی از پیامدهای عفونت سر، تأخیر در بهبود زخم‌های جزئی ایجاد شده در طی فرایند برداشت و کاشت مو است. علاوه بر این، عفونت‌های درمان‌نشده بعد از کاشت مو می‌توانند منجر به تشکیل آبسه و تجمع چرک شوند که به سلامت گرافت‌ها و نتیجه نهایی کاشت مو آسیب می‌رساند. 

سوالات پر تکرار:

نشانه های عفونت سر بعد از کاشت مو چیست؟

علائم عفونت بعد از کاشت غالبا به صورت التهاب و قرمزی طولانی مدت، ترشحات عفونی و تب نشان داده می‌شود.

چه راه هایی برای پیشگیری از عفونت سر وجود دارد؟

مصرف آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا موضعی، رعایت نحوه صحیح شستشوی سر و جلوگیری از تعریق در به حداقل رساندن عفونت بعد از کاشت مو بسیار موثر است. 

آیا سرم شستشو برای جلوگیری از عفونت بعد از کاشت موثر است؟

در اغلب موارد، پزشکان استفاده از اسپری ضد عفونی کننده زخم (سیلوسپت) و سرم شستشو را در روزهای اولیه بعد از کاشت مو توصیه می‌کنند تا خطر عفونت سر کاهش یابد. 

آیا عفونت سر بعد از کاشت مو می تواند منجر به نکروز شود؟

احتمال بروز نکروز بعد از کاشت مو کم است؛ با این وجود، عفونت بعد از کاشت مو یکی از دلایل بروز نکروز است.

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا: 7

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.