حداکثر سن کاشت مو چقدر است؟ در پاسخ به این سوال، متخصصان کاشت مو در شیراز معتقدند که افراد تا پایان دهه 60 سالگی خود (در صورت برخورداری از شرایط جسمانی لازم) منعی برای کاشت مو ندارد. در ادامه، ما به بیان عوامل موثر بر حداکثر سن مناسب کاشت مو خواهیم پرداخت و بررسی میکنیم که افراد در صورت ابتلاء به چه بیماریهایی، کیس مناسب کاشت مو نیستند.
عوامل موثر بر حداکثر سن کاشت مو
1- سلامت جسمانی فرد: در اغلب موارد، افزایش سن با تغییرات در سلامت کلی بدن و مصرف دارو همراه است. به همین دلیل، لازم است تا وضعیت جسمانی فرد توسط پزشک متخصص ارزیابی شود. شرایطی مانند دیابت، مشکلات قلبی عروقی یا اختلالات خود ایمنی، میتواند بر واجد شرایط بودن کاشت مو تاثیر بگذارد. همچنین مطابق با نظر پزشک، مصرف برخی داروها در طی فرایند کاشت باید متوقف شود.
2- خاصیت ارتجاعی پوست سر: با افزایش سن، پروتئینهای کلاژن و الاستین بدن کم میشود و خاصیت ارتجاعی پوست کاهش مییابد. خاصیت ارتجاعی پوست سر، یک عامل مهم در هر دو مرحله برداشت گرافتها و سپس کاشت آنها است. تعداد تارهای برداشت شده، بهبود زخم و دوره نقاهت تا حد قابل توجهی به خاصیت کشسانی (ارتجاعی ) پوست بستگی دارد.
3- ظرفیت بانک مو: مراجعه کنندگان در سنین بالا ممکن است ریزش موی گستردهای را تجربه کرده باشند. در نظر داشته باشید که در طول عمل، مو از ناحیه اهداکننده خود بیمار (ناحیه بانک مو) برداشته شده و در نواحی کم تراکم یا طاس سر کاشت میشود. اگر بیمار حجم زیادی از موهای خود را از دست داده و یا فاقد ظرفیت مناسب بانک مو باشد، نتیجه کاشت مو مطلوب نخواهد بود.
4- نوع ریزش موی فرد: نوع و الگوی ریزش مو نیز در تعیین حداکثر سن برای کاشت مو موثر است. افرادی که الگوهای ریزش موی ثابتی دارند، مانند افرادی که دارای ریزش موی ارثی (آلوپسی آندروژنتیک) هستند، میتوانند در سنین بالا یعنی در دهه 60 یا اوایل 70 سالگی نیز کاشت مو را انجام دهند. اما اگر ریزش مو به علت بیماریهای زمینهای (مثل ریزش سکهای) باشد، کاشت مو راه حل مناسبی نیست.
شما میتوانید برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر مقاله بهترین سن کاشت مو را مطالعه کنید.
آیا حداکثر سن مناسب کاشت مو در زنان و مردان متفاوت است؟
همانطور که گفته شد، سن به تنهایی عامل تعیین کننده دقیقی نیست. داوطلبانی که در سنین بالا هستند، در صورت داشتن سلامت جسمانی مناسب میتوانند از مزایای کاشت مو بهرهمند شوند. معمولا حداکثر سن کاشت مو مردان، پایان دهه 60 سالگی در نظر گرفته میشود. البته این دسته از افراد باید انتظارات واقع بینانهای از نتایج کاشت موی خود داشته باشند.
حداکثر سن کاشت مو زنان، به دلیل تفاوت در الگوها و علل ریزش مو میتواند متفاوت باشد. به طور کلی، قاعده اصلی در کاشت موی زنان این است که ابتدا دلایل ریزش مو توسط پزشک تشخیص داده شود و بعد از کنترل علل ریزش مو، زمان مناسب کاشت مو تعیین گردد.
آیا افراد دیابتی می توانند کاشت مو را انجام دهند؟
اغلب افرادی که حداکثر سن کاشت مو را گذراندهاند، نگرانیهایی در مورد تاثیر دیابت بر نتیجه کاشت دارند. دیابت یک اختلال متابولیک است که ممکن است بر تزریق داروهای بی حسی حین کاشت ، ترمیم زخم بعد از عمل و دوره نقاهت تاثیر بگذارد. بنابراین اگر سطح قند خون شما بالا است (گلوکز خون غیرطبیعی)، باید قبل از عمل سبک زندگی خود را تغییر دهید و با مصرف دارو یا مشاوره با متخصص غدد، آن را به حد متعادل برسانید.
بیماری | تاثیرات در فرایند کاشت مو |
بیماریهای قلبی عروقی | خطرات مرتبط با بیهوشی و استرس احتمالی در طول کاشت، کنترل مصرف داروهای رقیق کننده خون |
گلوکز خون غیرطبیعی (دیابت) | تزریق داروهای بی حسی حین کاشت ، ترمیم زخم بعد از عمل و دوره نقاهت |
بیماری های کبد | متابولیسم داروها (به ویژه داروهای حین عمل و بعد از کاشت مو) |
اختلالات تیروئید | چرخه رشد و ماندگاری موها بعد از کاشت |
چربی خون | اختلال در گردش خون و طولانی شدن دوره نقاهت |
آیا بیماران قلبی عروقی می توانند کاشت مو انجام دهند؟
به طور کلی، روشهای جدید کاشت مو برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی امکان پذیر است، اما قبل از کاشت مو، افراد مبتلا به مشکلات قلبی عروقی باید نظر پزشک متخصص خود را در مورد قطع مصرف داروهای رقیقکننده خون جویا شوند. همچنین، ممکن است اقدامات احتیاطی خاصی (مانند تنظیم نوع و دوز داروی بی حسی) در طول فرایند کاشت توصیه گردد. معمولا برای افرادی که حداکثر سن کاشت مو را سپری کردهاند، مشورت با پزشک در این مورد حیاتیتر است.
آیا افراد مبتلا به بیماری های کبد می توانند کاشت مو انجام دهند؟
حتی اگر هنوز به حداکثر سن کاشت مو نرسیدهاید باید در نظر داشته باشید که سالم بودن کبد برای متابولیسم داروها (به ویژه داروهای حین عمل و بعد از کاشت مو)، بسیار مهم است. افزایش آنزیمهای کبدی، مانند AST و ALT، ممکن است نشانه مشکلات کبدی باشد که به طور بالقوه بر روند بهبودی تاثیر میگذارد. به همین دلیل نیاز است تا مطابق با نظر پزشک متخصص خود اقدام کنید و مراقبت های بعد از کاشت مو را جدی بگیرید.
نکته مهم: اغلب این آیتمها (مانند قند خون، تست عملکرد کبد، چربی خون، تستهای انعقادی و غیره) در آزمایشات قبل از کاشت مو قرار دارند.
نتیجه گیری: حداکثر سن کاشت مو چقدر است؟
تصمیم به انجام کاشت مو در سنین بالا بیش از هرچیز به سلامت جسمانی و ظرفیت بانک موی او بستگی دارد. اگر فرد از شرایط جسمانی مناسب برخوردار باشد، حتی تا انتهای دهه 60 سالگی نیز میتواند یک کاشت موی موفق انجام دهد. ما در این نوشتار، عوامل موثر بر حداکثر سن کاشت مو را شرح دادیم. در انتها از شما میخواهیم اگر سوالی در مورد حداکثر سن مناسب برای کاشت مو دارید، آن را در بخش نظرات (پایین همین صفحه) با ما به اشتراک بگذارید. در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما هستیم.
سوالات پر تکرار:
1. حداکثر سن مناسب برای کاشت مو چقدر است؟
حداکثر سن کاشت مو به عواملی مانند سلامت عمومی فرد، خاصیت ارتجاعی پوست و ظرفیت بانک مو بستگی دارد. با این حال، اغلب متخصصان حداکثر سن مناسب کاشت موی سر را تا انتهای دهه 60 سالگی میدانند.
2. حداکثر سن برای کاشت مو مردان چقدر است؟
حداکثر سن برای کاشت مو آقایان (در صورت برخورداری از شرایط بدنی مناسب و ظرفیت موهای اهداکننده پشت سر) اواخر دهه 60 سالگی در نظر گرفته میشود.
3. حداکثر سن مناسب برای کاشت موی زنان چقدر است؟
زنان به دلایل متفاوتی الگوهای ریزش مو را تجربه میکنند و کاشت موی آنها باید بعد از شناسایی و رفع علتهای زمینهای انجام گیرد. در نتیجه حداکثر سن کاشت مو زنان متفاوت است.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید
این پیام پس از تایید مدیریت سایت نمایش داده خواهد شد.