کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست؟

کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست ؟ در پاسخ به این سوال، متخصصان کاشت مو شیراز معتقدند که افراد مبتلا به ریزش مو سکه‌ای، هپاتیت و بیماری‌های عفونی و قارچی مستعد کاشت مو نیستند. همچنین داشتن اسکار کلوئیدی و زخم توده‌ای روی سر نوعی ممنوعیت کاشت مو محسوب می‌شود. از طرف دیگر اگر پایین‌تر از سن مناسب کاشت مو قرار داشته باشید یا ظرفیت بانک موی شما برای پوشش وسعت طاسی ضعیف باشد، کاشت مو به شما توصیه نمی‌شود. ما در این مقاله یک راهنمای کامل در مورد اینکه چه کسانی نمی توانند کاشت مو انجام دهند ارائه خواهیم داد. تا انتها با ما همراه باشید. 

چه کسانی نمی توانند کاشت مو انجام دهند؟

ممنوعیت کاشت مو به دلیل بیماری

تقریبا تمامی آیتم‌هایی که در آزمایشات قبل از کاشت مو گنجانده می‌شوند، می‌توانند تعیین کنند که آیا شما واجد شرایط کاشت مو هستید یا خیر. در صورتی که برخی از نتایج آزمایش مطلوب نباشد، احتمالا لازم است یک دوره درمان را بگذرانید و سپس جهت کاشت مو اقدام کنید. در برخی از موارد نیز با دریافت تاییدیه کتبی از پزشک متخصص در مورد ممنوعیت نداشتن پروسه کاشت، می‌توانید کاشت مو را انجام دهید. ما در ادامه مهم‌ترین بیماری‌های زمینه‌ای که بر واجد شرایط بودن کاشت تاثیر منفی می‌گذارد را بررسی کرده‌ایم.

ممنوعیت کاشت مو به دلیل بیماری

1- غلظت خون و کاشت مو

به طور قاطع نمی‌توان گفت افراد مبتلا به غلظت خون بالا، واجد شرایط کاشت مو نیستند. با این حال در برخی از افراد که بیماری خاصی مانند پلی سیتمی (افزایش غلظت گلبول های قرمز) دارند، احتمالا بعد از کاشت با مشکلاتی مثل لخته شدن خون، عدم خونرسانی مناسب به فولیکول‌های کاشت شده و غیره مواجه باشند. در این حالت باید مطابق با تشخیص پزشک در مورد کاشت مو تصمیم گرفت. 

نکته مهم: در برخی از مراکز کاشت مو، برای برخی از بیماران ابتدا فصد خون را جهت کاهش غلظت خون توصیه می‌کنند. 

2- مشکلات انعقادی و کاشت مو

اختلالات خونی غالبا بر فرایند انعقاد و لخته شدن اثرگذار است. در نظر داشته باشید که حتی در پیشرفته‌ترین تکنیک کاشت مو دنیا (یعنی روش کاشت میکروگرافت) احتمال مقدار ناچیزی خونریزی وجود دارد که این میزان در افراد مبتلا بیماری‌های خونی بیشتر است. این اختلالات می‌توانند مانند هموفیلی مادرزادی بوده یا مانند بیماری‌های کبدی، کمبود ویتامین K، استفاده از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین، اکتسابی باشند. 

نکته مهم: اهمیت سلامت عملکرد انعقادی بدن در طی پروسه کاشت بسیار مهم است. تا جایی که ما به مراجعه کنندگان توصیه می‌کنیم از خوردن هر گونه داروی ضد انعقادی یا مواد غذایی رقیق کننده خون، چند روز قبل از کاشت مو اجتناب کنند.

3- کبد چرب و کاشت مو

اینکه مبتلایان به کبد چرب بتوانند کاشت مو انجام دهند به تاییدیه پزشک بستگی دارد. با این حال، اگر پزشک کاشت مو را برای شما مناسب دید، در نظر داشتن ملاحظات زیر ضروری است:

با توجه به اینکه کبد نقش مهمی در فرایندهای متابولیکی مختلف از جمله سم زدایی داروها و تنظیم لخته شدن خون ایفا می‌کند، مراجعین کاشت مو مبتلا به بیماری کبد چرب (استئاتوز کبدی)، بیش از سایرین مستعد بروز اختلالات در طی فرایند کاشت مو هستند. به عنوان مثال، ممکن است خونریزی بیشتری را تجربه کنند یا سرعت بهبود زخم‌های ایجاد شده تا حدودی کندتر باشد. 

4- هپاتیت و کاشت مو

هپاتیت به نوعی التهاب کبد اشاره دارد که به طور معمول در اثر عفونت‌های ویروسی مانند هپاتیت بی (HBV) و هپاتیت سی (HCV) ایجاد می‌شود. هپاتیت مزمن می‌تواند منجر به سیروز، نارسایی و کارسینوم کبدی شود. اما چرا ما کاشت مو را به بیماران هپاتیتی توصیه نمی‌کنیم؟

  • بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن اغلب در فرایند لخته شدن خون و متابولیسم داروها با اختلال مواجه می‌شوند. به همین دلیل احتمال خونریزی در حین و بعد از کاشت مو برای آن‌ها بیشتر است. همچنین، طولانی شدن دوره نقاهت و کند بودن روند ترمیم زخم‌ها نیز در این افراد وجود دارد.
  • افراد مبتلا به هپاتیت مزمن غالبا اینترفرون ها یا ضد ویروس (DAAs) مصرف می‌کنند. به طور کلی، این دسته از افراد بیشتر از سایرین در معرض خطر عفونت هستند و کاشت مو با این ریسک زیاد، چندان معقول به نظر نمی‌رسد. 
  • در طی فرایند کاشت مو، برش‌های کوچکی روی سطح پوست ایجاد می‌شود و ناگزیر مقداری خونریزی جزئی وجود دارد. در نتیجه نگرانی‌هایی در مورد انتقال بیماری به تیم پزشکی و سایر مراجعه کنندگان کاشت مو وجود دارد. 

5- ریزش سکه ای و کاشت مو

همه ریزش‌های مو از نوع آلوپسی آندروژنیک نیستند. در برخی از افراد، کم تراکم شدن مو به دلیل آلوپسی آره تا یا همان ریزش سکه ای اتفاق می‌افتد. آلوپسی آره آتا یک اختلال خود ایمنی است که منجر به فعال سازی زودرس لنفوسیت‌های T می‌شود و این لنفوسیت‌ها به پروتئین‌های موجود در فولیکول های مو حمله می‌کنند. بدیهی است که تا وقتی این بیماری کنترل نشود، نتیجه کاشت مو نیز پایدار نخواهد بود. به همین دلیل است که افراد مبتلا به آره تا واجد شرایط کاشت مو نیستند. 

برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله کاشت مو برای بیماران آلوپسی آره تا را مطالعه کنید. 

6- بیماری های قلبی عروقی و کاشت مو

افرادی که به بیماری قلبی عروقی (از جمله فشار خون بالا کنترل نشده یا نارسایی احتقانی قلب) دچار هستند، بهتر است از کاشت مو صرف نظر کنند و یا حتما قبل از اقدام، نامه تاییدیه کتبی پزشک متخصص داشته باشند؛ در غیر این صورت در کلینیک‌های معتبر برای آن‌ها کاشت مو انجام نمی‌شود. علت هم این است که استرس ناشی از کاشت یا قطع کردن موقت برخی از دارو از چند روز قبل از کاشت، می‌تواند شرایط قلبی عروقی آن‌ها را تشدید کند.

7- اختلالات خود ایمنی و کاشت مو

تاثیر اختلالات ایمنی (مانند MS) بر روند کاشت مو

اختلالات خود ایمنی (مانند لوپوس اریتماتوز، ام اس (MS) و غیره) می‌تواند بر واجد شرایط کاشت بودن شما تاثیر بگذارد. البته شدت بیماری و نوع درمانی که می‌گذرانید هم در این تصمیم تاثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال، اغلب بیماران مبتلا به ام اس، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن (مانند کورتیکواستروئیدها، اینترفرون ها یا آنتی بادی های مونوکلونال) مصرف می‌کنند که می‌تواند بر سلامت فولیکول‌های مو بعد از کاشت تاثیرگذار باشد. 

به طور کلی، اگر با وجود داشتن اختلالات خود ایمنی پزشک شما را واجد شرایط کاشت مو دانست، باید احتمالاتی مانند طولانی شدن دوره نقاهت، ترمیم زمان بر زخم‌ها و حتی ریزش برخی از تارهای کاشت شده را در نظر بگیرید.

8- زخم های توده ای سر و کاشت مو

اگر روی سر خود اسکار کلوئیدی و وسیع دارید، احتمالا کیس مناسب کاشت مو نیستید. منظور از اسکارهای کلوئیدی هم زخم‌های ضخیم و برجسته هستند. اما چرا افراد با جای زخم توده ای و اسکارهای وسیع نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

  • در طی فرایند کاشت مو، برش‌های کوچکی روی پوست سر ایجاد می‌شود. در بیمارانی که مستعد تشکیل کلوئید هستند، این برش‌ها می‌توانند باعث ایجاد اسکارهای جدید شود. 
  • معمولا نواحی اسکار در مقایسه با پوست معمولی، خون رسانی کمتری دارد که می‌تواند بر بقا و سلامت فولیکول‌ها تاثیر بگذارد. بنابراین، احتمال اینکه به دلیل عدم اکسیژن رسانی و تغذیه مو، ریزش اتفاق بیفتد زیاد است.

نبودن کاندید مناسب کاشت مو به دلیل عدم ظرفیت بانک مو

کاشت مو موفق به ظرفیت بانک مو مناسب و وسعت طاسی سر فرد بستگی دارد. در نظر داشته باشید که در طی فرایند کاشت مو، گرافت‌ها از پشت سر برداشته و به نواحی طاس یا کم تراکم منتقل می‌شوند. بدیهی است که اگر ظرفیت بانک مو برای پوشش نواحی طاس سر کافی نباشد، نمی‌توان کل سر را پر تراکم کاشت. در این صورت:

  • اگر ظرفیت بانک مو بسیار ضعیف باشد، معمولا توصیه می‌شود فرد کاشت مو انجام ندهد. 
  • اگر ظرفیت بانک مو کمتر از حد متوسط باشد، پیشنهاد می‌شود که تمرکز کاشت را روی جلوی سر بگذارند تا خط رویشی کاملا طبیعی داشته و نواحی ورتکس و وسط سر را با کمک برداشت از ریش (کاشت BHT) به صورت نیمه متراکم کاشته شود. این بهترین حالتی است که مراجعین با بانک مو ضعیف می‌توانند داشته باشند. 
افرادی با وسعت طاسی زیاد و بانک مو ضعیف مناسب کاشت مو نیستند.

واجد شرایط نبودن کاشت مو به دلیل سن

کاشت مو در سن  بالا

اگر سلامت جسمانی شما تایید می‌شود و از ظرفیت بانک مو مناسبی نیز برخوردار هستید، در هر سنی (حتی 65 یا 70 سالگی) می‌توانید کاشت مو انجام دهید. با این حال در نظر داشته باشید که با بالا رفتن سن، پوست به دلیل کاهش کلاژن و الاستین به تدریج خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و در مورد ترمیم سریع جای زخم‌ها، دوره نقاهت، تراکم کاشت مو و غیره محدودیت بیشتری در مقایسه با افراد جوان‌تر دارید. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم تا قبل از دهه 60 سالگی تصمیم خود را برای کاشت مو بگیرید. 

کاشت مو در سن پایین

افرادی که به حداقل سن کاشت مو (25 سال) نرسیده‌اند، واجد شرایط کاشت مو نیستند. در افراد با سن پایین، الگوی ریزش مو تثبیت نشده است و اگر اکنون اقدام به کاشت کنند، با ریزش موهای بومی همچنان کم تراکمی سر را خواهند داشت و نتیجه‌ای دائمی و موفق از کاشت مو خود نمی‌گیرند. به همین دلیل است که در اغلب مراکز و کلینیک‌های معتبر، کاشت در اوایل دهه 20 سالگی ممنوع است یا به ندرت توصیه می‌شود.

نتیجه گیری: کاشت مو برای چه افرادی ممنوع است؟

واجد شرایط نبودن برای کاشت مو می‌تواند به دلایلی مثل بیماری زمینه‌ای، نداشتن ظرفیت بانک مو مناسب، نبودن در بازه سنی کاشت مو و غیره اتفاق بیفتد. در این موارد، حتی اگر کاشت مو را هم انجام دهید به نتیجه مورد انتظار از کاشت خود دست نخواهید یافت. به همین دلیل است که مشاوره و آزمایشات قبل از کاشت مو حساسیت ویژه‌ای دارند. شما می‌توانید سوالات و تجربیات خود در مورد ممنوعیت های کاشت مو را در پایین صفحه (بخش نظرات) با ما در میان بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش‌های شما هستیم. 




7 دیدگاه دربارهٔ «کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست؟»

  1. باسلام
    پلاکت خونم پایین هست در حد 60هزار تا 100هزار
    آیا میتونم کاشت مو انجام دهم
    در ضمن آزمایش مغزاستخوان دادم هیچ گونه مریضی خاصی ندارم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      باید با متخصصی که تحت نظر هستین هماهنگی و بررسی کنید و در صورت تایید ایشون نظر متخصص پوست و مو رو هم جویا بشید.

      پاسخ
  2. با سلام خدمت همگی دوستان
    سوال من در مورد کاشت مو با بقیه مباحث کمی فرق داره، میخواستم بدونم تراکم موی من تقریبا معمولی و در حد نرمال و خوبیه، فقط خط رویش هام کمی از حد نرمال خودش به سمت عقب تر کشیده شده در حد یکی دو سانت؛ به دکتر هم مراجعه کردم و بهم گفتن ک این عقب رفتگی خط رویش حالت مردانه هسش و طبیعیه، چندین نوبت هم مزو تراپی دکتر انجام داده ولی رویشی در این نواحی و قسمت ها نداشته ام، میخواستم از حضورتون بپرسم آیا کاشت مو برای من واسه این قسمت هایی که اشاره کردم و در حد حد دو سانته الزامیه؟ یا با دکتر خوب و مزوتراپی پیشرفته رویش دوباره مو صورت میگیره؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      به صورت کلی رویش مجدد مو با مزوتراپی، پی‌آرپی و یا هیر فیلر از سمت FDA سازمان غذا و دارو آمریکا تایید نشده، و نتایج آزمایش‌های بالینی نشون میدن که این درمان‌ها نمی‌تونن رویش مجدد (به جز در مواردی که موها به تازگی ریخته شده) داشته باشند. از طرفی در کشور‌های توسعه یافته افراد برای ترمیم خط رویش به مراکز کاشت مو مراجعه می‌کنند اما در کشور‌های جهان سوم افرادی که طاس هستن و یا نواحی خالی سرشون زیاد هست و گزینه‌های مناسبی برای کاشت مو نیستند تمایل بیشتری به کاشت مو دارند.

      پاسخ
  3. اگر در همان اوایل بیست سالگی درصد قابل توجهی از موهای اون آدم ریخته باشه نمیتونه که بیخیال زیباییش بشه و چهار پنج سال بلاتکلیف بمونه که مو بکاره یا نکاره !! تازه ریزش موی اون آدم اگر از سر استرس-افسردگی، عدم مراقبت و کمبود تغذیه مناسب باشه هیچ جوره نمیتونه قبول کنه زیبایی موی سرش داره از بین میره (خودم نمیتونم تحمل کنم).
    با در نظر نگرفتن وسعت بالای مالی یک شخص، هیچ جوره امکان نداره در همان سال های اول تراکم موهایش را در بالاترین حد ممکن ببرد ؟ یا باعث رویش مجدد موهای ریخته شود (اگر فولکول مو هنوز زنده باشه) ؟

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 29

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.