آیا کاشت مو برای بیماران آلوپسی آره تا امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال، متخصصان کاشت مو شیراز معتقدند بهتر است ابتدا ریزش مو سکه ای از طریق کورتیکواستروئیدها (موضعی، تزریقی و قرص) یا ایمونوتراپی تا حدودی کنترل شود و سپس برای کاشت مو اقدام گردد. تنها در این حالت است که نتایج کاشت مو پایدار میماند و موها ریزش پیدا نمیکنند. ما در این مقاله، به ارائه یک راهنمای جامع کاشت مو برای افراد مبتلا به ریزش موی سکه ای (آلوپسی آره تا) خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.
چه علائمی نشان دهنده آلوپسی آره تا است؟
اصطلاح آلوپسی معمولا برای انواع ریزش مو به کار گرفته میشود. طیف گستردهای از انواع آلوپسی و ریزش مو وجود دارد. معمولا اکثر افرادی که با کم تراکم شدن مو مواجه هستند، آلوپسی آندروژنیک (ریزش الگوی مردانه و زنانه) را تجربه میکنند. برای این دسته از افراد، کاشت مو میتواند یک راه حل اثربخش باشد. اما در آلوپسی آره تا (ریزش مو نقطه ای یا سکه ای) وضعیت متفاوت است.
آلوپسی آره تا نوعی بیماری خود ایمنی است و زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی فرد به فولیکولهای موی خود حمله میکند. در این حالت، موها به صورت تکه های گرد کوچک شروع به ریزش میکنند.
در آلوپسی آره تا، تحرکات ایمنی غیر طبیعی بدن، منجر به فعال سازی زودرس لنفوسیتهای T میشود و این لنفوسیتها به پروتئینهای موجود در فولیکول های مو حمله میکنند. علاوه بر تخریب فولیکول های مو، علائم دیگری مانند التهابات، نازک شدن مو، خارش و حساسیت پوست نیز ممکن است مشاهده شود.
کاشت مو برای ریزش سکه ای امکان پذیر است؟
با توجه به آنچه پیشتر گفته شد، افراد مبتلا به ریزش سکه ای همواره در معرض تخریب و آسیب فولیکولهای مو هستند. از سوی دیگر، افراد مبتلا به آلوپسی آره تا معمولا ظرفیت بانک موی مناسب و سالم برای انتقال به نواحی کم تراکم یا طاس سر ندارند.
بنابراین، بدیهی است تا زمانی که این بیماری کنترل نشود، کاشت مو نیز نتیجهای پایدار و موفق نخواهد داشت. به همین دلیل است که توصیه میکنیم ابتدا وضعیت ریزش مو خود را مشخص و تثبیت کنید و سپس برای کاشت مو اقدام نمایید.
کاشت مو در انواع ریزش مو سکه ای
با توجه به اینکه در چه مرحلهای از پیشرفت بیماری هستید و کدام نوع از آلوپسی آره تا برای شما تشخیص داده میشود، واجد شرایط بودنتان برای کاشت مو تغییر میکند. به عنوان مثال، اگر بخش وسیعی از بانک مو درگیر بیماری شده باشد، احتمالا بعد از درمان نیز همچنان فرد مناسبی برای کاشت مو نخواهید بود.
انواع آلوپسی آره تا | |
آلوپسی آره آتا توتالیس (totalis) | بیمار تمام موهای سر را از دست داد. |
آلوپسی آره آتا یونیورسالیس (Universalis) | بیمار در تمام بدن موهای خود را از دست میدهد. |
آلوپسی آره آتا منتشر شونده (Diffuse) | بیمار به جای از دست دادن تکه های مو، نازک شدن ناگهانی مو دارد. |
اوفیازیس آلوپسی آره آتا (Ophiasis) | بیمار ریزش مو را به شکل نواری در اطراف دو طرف و پشت سر مشاهده میکند. |
گزینه های درمانی آلوپسی آره تا (ریزش سکه ای)
کورتیکواستروئیدها – کورتیکواستروئیدها که معمولاً استروئیدها نامیده میشوند، داروهای ضد التهابی هستند که برای درمان آلوپسی آره آتا استفاده میشوند. این دارو را میتوان از طریق تزریق، استفاده موضعی (مثلاً به عنوان کرم، لوسیون، یا در فرمولاسیون شامپو)، یا به صورت خوراکی مصرف کرد.
کورتیکواستروئیدهای تزریقی – این روش درمانی اغلب برای بزرگسالانی توصیه میگردد. این دارو مستقیماً در ناحیه آسیب دیده برای تحریک رشد مجدد مو تزریق میشود. ممکن است حدود شش تا هشت هفته طول بکشد تا متوجه رشد موهای جدید شوید. تزریقها هر چهار تا شش هفته یکبار تکرار میشود تا رشد مجدد کامل شود. در صورت نیاز، میتوان از کرم بی حس کننده موضعی برای کاهش ناراحتی ناشی از تزریق استفاده کرد.
کورتیکواستروئیدهای موضعی – کورتیکواستروئیدهای موضعی گاهی اوقات به عنوان جایگزینی برای کورتیکواستروئیدهای تزریقی برای کودکان یا بزرگسالانی که نمیتوانند تزریق را تحمل کنند تجویز میشود. کورتیکواستروئیدهای موضعی معمولاً به صورت روزانه در مناطقی که در معرض آسیب هستند استفاده میشود. البته اشکال موضعی این دارو ممکن است برای افرادی که دچار ریزش موی شدید هستند مفید نباشد.
کورتیکواستروئیدهای خوراکی – شکل خوراکی این دارو گهگاه برای بیمارانی که ریزش موی سریع و گسترده را تجربه میکنند تجویز میشود. اگرچه این داروها ممکن است ریزش مو را کند کرده و باعث رشد مجدد شوند، درمان طولانی مدت به دلیل خطر عوارض جانبی جدی توصیه نمیشود. کورتیکواستروئیدهای خوراکی معمولاً فقط برای چند هفته تجویز میشوند. زمانی که بیماران درمان را متوقف کنند، ممکن است ریزش مو مجددا عود کند.
مهارکنندههای خوراکی JAK – داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی که به عنوان مهارکنندههای ژانوس کیناز (JAK) شناخته میشوند (مانند باریسیتینیب خوراکی و رتیل سیتینیب خوراکی) گاهی برای آلوپسی آره آتایی استفاده میشوند که به درمانهای دیگر پاسخ نمیدهند و مصرف آن تنها توسط پزشک ضروری تشخیص داده می شود.
ایمونوتراپی موضعی – این درمان شامل استفاده منظم از یک آلرژن قوی (مانند دی فنیل سیکلوپروپنون) در ناحیه آسیبدیده است و تحریکات ناشی از آن اغلب باعث رشد مجدد مو میگردد.
کاشت مو بعد از درمان ریزش مو سکه ای
آلوپسی آره تا ممکن است بعد از یک دوره بهبودی کامل به صورت ناگهانی عود کند. بنابراین، پیش از اقدام برای کاشت مو باید تحت کنترل بودن این بیماری توسط پزشک متخصص تایید شود. در این حالت، اگر از ظرفیت بانک موی مناسب برای پوشش نواحی طاس و کم تراکم سر برخوردار باشید، امکان کاشت مو با جدیدترین روش (کاشت میکروگرافت FIT) وجود دارد. در این روش، از پانچهای ظریف و اتوماتیک برای برداشت گرافتهای مو از پشت سر استفاده میشود. سپس با استفاده از نیدلهای مخصوص، منافذی در جلوی سر ایجاد شده و تارهای برداشت شده در این مناطق قرار میگیرند.
نکته مهم: برای کاهش التهاب و پاسخ ایمنی بدن نسبت به فولیکولهای کاشت شده، ممکن است پزشک مصرف دورهای استروئیدها یا ماینوکسیدیل را برای شما ضروری بداند.
نتیجه گیری
در افرادی که به ریزش مو نقطه ای یا سکه ای دچار هستند، کاشت مو توصیه نمیشود. زیرا فولیکولهای موی این افراد، همواره در معرض حمله سیستم ایمنی بدن قرار دارد و حتی بعد از کاشت مو نیز ممکن است نتایج چندان پایدار نباشد. بنابراین، کنترل بیماری آره تا بر کاشت مو ارجحیت دارد. برای کاهش اثرات و التهابات ناشی از آرهتا ممکن است شما به چند دوره مصرف داروهای موضعی، خوراکی و حتی تزریقی نیاز داشته باشید. ما در این مقاله، به طور جامع به ارائه راه حل های درمانی ریزش مو سکه ای پرداختیم.
در پایان از شما میخواهیم سوالات و نظرات خود در مورد کاشت مو برای بیماران آره تا را در پایین صفحه به ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما هستیم.
سلام چندسال می شود که موهای سرم سکیه ریخته شده باید چکار کنم که دوباره موهایم رشد کند در ضمن ۶۰ سال دارم و به کجا مراجعه کنم
سلام وقت بخیر
به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید و پروسهی درمانیتوت رو شروع کنید.