عمل پیکرتراشی چگونه انجام می شود؟

عمل پیکرتراشی چگونه انجام می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت نحوه انجام جراحی پیکرتراشی با توجه به تکنیک مورد استفاده (لیپوساکشن، لیپوماتیک، ابدومینوپلاستی، واترجت و غیره) متفاوت است. در روش‌ شناخته شده مثل لیپوماتیک، جراح لوله باریک کانولا متصل به دستگاه آسپیراسیون را از طریق یک برش کوچک به زیر پوست هدایت می‌کند و همراه با حرکات ارتعاشی، بافت‌های چربی جدا شده و از طریق مکش به خارج از بدن منتقل می‌شود. ما در این مقاله، یک راهنمای جامع در مورد 0 تا 100 چگونگی انجام عمل پیکرتراشی ارائه خواهم کرد. تا انتها با ما همراه باشید. 

پیکرتراشی چیست؟

در گذشته، تکنیک‌های جراحی وسیع، تنها روشی بود که برای حذف چربی‌های اضافه بدن مورد استفاده قرار می‌گرفت. این روش‌های قدیمی، به بیهوشی و تزریق خون در طی عمل نیاز داشت و ریسک آن بالا بود. در مقابل، روش‌های پیکرتراشی جدید به گروهی از تکنیک‌های جراحی جهت بهبود نسبت و تناسب اندام‌ها و ایجاد انحنا بدن اطلاق می‌شود. پیکرتراشی در هر قسمتی از بدن شامل شکم و باسن، پهلوها، پشت و کشاله ران، بازوها و سایر نواحی قابل انجام است. 

مقایسه انواع روش های پیکرتراشی

1- لیپوساکشن سنتی

در این روش یک لوله نازک کانولا از طریق برش‌های کوچک برای مکش بافت های چربی به زیر پوست فرستاده می‌شود و دارای تکنیک های زیر مجموعه‌ای است:

  • لیپوساکشن تامسنت: از حجم زیادی از بی حس کننده موضعی رقیق شده استفاده می‌کند که به بافت چربی تزریق شده و باعث تورم و سفت شدن آن می‌گردد. در نتیجه، از دست دادن خون را کاهش می‌دهد و حذف چربی به شیوه‌ای ایمن‌تر انجام می‌شود.
  • لیپوساکشن با کمک اولتراسوند (UAL): از ارتعاشات اولتراسونیک برای آب کردن سلول‌های چربی قبل از برداشتن استفاده می‌کند. این تکنیک اغلب با نام VASER نیز شناخته می‌شود.
  • لیپوساکشن با کمک لیزر (LAL): از انرژی لیزر برای ذوب سلول های چربی استفاده می‌کند تا مکش آن‌ها راحت‌تر باشد. همچنین با تحریک کلاژن سازی باعث سفت شدن پوست می‌شود.
انواع روش های جراحی لیپوساکشن

2- لیپوماتیک

لیپوماتیک مشابه لیپوساکشن سنتی است با این تفاوت که کانولا به دستگاه الکتریکی متصل بوده و با حرکات ارتعاشی سریع، چربی‌ها را جدا می‌کند.

3- ابدومینوپلاستی (تامی تاک)

این روش دارای تکنیک‌های زیر مجموعه زیادی است که از جمله آن می‌توان به ابدو کامل و مینی ابدو اشاره کرد.

  • ابدومینوپلاستی کامل: شامل برداشتن پوست و چربی اضافی شکم و سفت کردن عضلات شکم است. برای بیمارانی که شل شدگی قابل توجه پوست و فتق شکم دارند (اغلب به دلیل بارداری یا کاهش وزن زیاد)، مناسب است.
  • مینی ابدومینوپلاستی: بر روی قسمت پایین شکم زیر ناف تمرکز می‌کند. این روش نسبت به تامی تاک کامل کمتر تهاجمی است و برای بیمارانی که افتادگی جزئی پوست و ضعف عضلانی دارند مناسب است.

4- لیفت بازو (براکیوپلاستی)

براکیوپلاستی پوست و چربی اضافی بازوها را از بین می‌برد تا تا بازو لاغر تر شده و فرم مناسبی بگیرد.

5- لیفت ران (تاپیلاستی)

تاپیلاستی پوست و چربی اضافی ران را از بین می‌برد و شکل ظاهری آنها را بهبود می‌بخشد.

6- لیفت سینه (ماستوپکسی)

این روش با برداشتن پوست اضافی و سفت کردن بافت اطراف سینه، کانتورینگ را انجام می‌دهد.  

عمل پیکرتراشی به روش لیپوساکشن چگونه انجام می شود؟

یکی از رایج‌ترین عمل‌های جراحی زیبایی، لیپوساکشن است که در آن از طریق یک کانولای متصل به ساکشن (دستگاه مکنده)، حفره‌ای در زیر پوست ایجاد می‌شود و مقادیر زیادی مایع به زیر پوست تزریق و سپس بافت چربی ساکشن می‌شود. این عمل می‌تواند همراه با امواج اولتراسوند (که باعث امولسیفیه یا پراکنده شدن چربی می‌شود) انجام گردد. 

در روش تامسنت که روش جدیدی از لیپوساکشن است، مقداری محلول تامسنت به بیمار تزریق می‌شود. این محلول ترکیبی از نرمال سالین، لیدوکائین، اپی نفرین و غیره است که خاصیت انقباض عروقی دارد و مدت زمان بی حسی بیمار را افزایش می‌دهد. در نتیجه بیمار می تواند هشیار بوده و از طریق بی حسی موضعی جراحی انجام شود.

عمل پیکرتراشی لیپوساکشن چگونه انجام می شود؟

پیکرتراشی (روش لیپوساکشن) برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که از نظر فیزیکی تناسب اندام دارند (یعنی دارای حدود 4 تا 8 کیلو گرم اضافه وزن هستند)، همچنین از تغذیه مناسبی برخوردارند ولی قادر به کم کردن چربی منطقه‌ای در بدن نیستند، بهترین کاندید درمان لیپوساکشن به شمار می‌روند. در نظر داشته باشید که لیپوساکشن با هدف اصلی شکل دادن به بدن انجام می‌شود و نه کاهش وزن. 

همچنین برای کسب نتایج دائمی از لیپوساکشن باید بتوانید وزن خود را از طریق تغذیه صحیح و ورزش کنترل کنید.

عمل پیکرتراشی به روش لیپوماتیک چگونه انجام می شود؟

لیپوماتیک شکل پیشرفته‌تری از لیپوساکشن سنتی است. در طی فرایند جراحی لیپوماتیک، لوله باریکی به‌ نام کانولا از یک سوراخ ریز و کوچک ایجاد شده وارد پوست می‌شود و در محل مورد نظر با ایجاد حرکات لرزشی، چربی‌ها را خارج کرده و با استفاده از مکش، درون محفظه دستگاه جمع می‌کند. حرکات لرزشی موجب می‌شود تا چربی‌ها به صورت یکنواخت جدا شوند و آسیبی به سایر اندام‌ها وارد نشود. در نتیجه بسیاری از پزشکان، معتقدند که لیپوماتیک روشی ایمن‌تر برای پیکرتراشی است و آن را نسبت به سایر روش‌ها ترجیح می‌دهند. برای بررسی نظرات در مورد لیپوماتیک، روی لینک مقاله کلیک کنید.

عمل پیکرتراشی به روش ابدومینوپلاستی چگونه انجام می شود؟

نحوه عمل ابدومینوپلاستی بستگی به تکنیک مورد استفاده دارد. در متداول‌ ترین روش ابدومینوپلاستی (یعنی ابدو کامل)، یک برش افقی در زیر شکم و بین دو استخوان لگن و برش دیگر اطراف ناف ایجاد می‌شود.  پس از ایجاد برش‌ها، جراح اقدام به برداشتن چربی‌های اضافی بدن می‌کند و همچنین پوست اضافی و شل شده نیز برداشته می‌شود.

نحوه انجام ابدومینوپلاستی کامل

مراحل انجام جراحی پیکرتراشی

1. مشاوره با پزشک متخصص: شما باید در ابتدا سوابق بیماری خود و موارد آلرژیک را با پزشک در میان بگذارید. پزشک است که تعیین می‌کند آیا واجد شرایط پیکرتراشی هستید یا خیر؟ و اینکه کدام روش درمانی برای شما مناسب تر است.

2. انجام آزمایشات قبل از پیکرتراشی: مانند هر عمل جراحی دیگری، به انجام تست‌های انعقادی، سرولوژی، شمارش سلول‌های خونی و غیره احتیاج دارید. در صورت مطلوب نبودن نتایج آزمایش، ممکن است به یک دوره مصرف دارو احتیاج داشته باشید. 

3. انجام مراقبت های قبل از عمل پیکرتراشی: در هفته‌ها و روزهای مانده به جراحی، باید رعایت مراقبت‌ها را شروع کنید. از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید، داروهای رقیق کننده خون را موقتا قطع کنید، وزن خود را ثابت نگه دارید و استراحت کافی داشته باشید. 

4. انجام جراحی پیکرتراشی: طبق دستور پزشک، چند ساعت قبل از عمل از خوردن و نوشیدن بپرهیزید. هماهنگی‌های لازم با کلینیک یا بیمارستان را از قبل انجام دهید تا استرسی در این باره متحمل نشوید. سعی کنید آرام بمانید و یک همراه در کنار خود داشته باشید.

5. مراقبت های بعد از جراحی پیکرتراشی: محل زخم ایجاد شده را تمیز نگه دارید و رعایت دستورالعمل‌های غذایی و دارویی را جدی بگیرید. در چند هفته ابتدایی بعد از جراحی، گن بپوشید و از فعالیت های بدنی پر تحرک اجتناب کنید.

نتیجه گیری: عمل پیکرتراشی چگونه انجام می شود ؟

انواع متعددی از روش‌های پیکرتراشی و کانتورینگ بدن وجود دارد. اینکه کدام روش برای شما مناسب است، توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود. روش‌های کمتر تهاجمی (مانند لیپوماتیک) ایمن‌تر هستند و میزان برش پوستی ایجاد شده در طی درمان کم‌تر است. در مقابل روش‌هایی مانند ابدومینوپلاستی کامل، به برش‌های پوستی وسیع احتیاج دارد تهاجمی‌تر است، اما به همان میزان نتایج چشمگیرتر دارد. ما در طی این مقاله، به این سوال که “عمل پیکرتراشی چگونه انجام می شود؟” پاسخ دادیم. 

در پایان از شما می‌خواهیم سوالات و تجربیات خود در مورد پیکرتراشی را با ما در قسمت نظرات (پایین همین صفحه)به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش‌های شما هستیم. 

سوالات پر تکرار:

1- میزان درد کدام روش پیکرتراشی کمتر است؟

به زعم بسیاری از پزشکان، لیپوماتیک روشی ایمن‌تر و کم تهاجمی تر است. در نتیجه احساس درد و ناراحتی کمتری را بعد از عمل تجربه خواهید کرد. اما تشخیص نهایی تکنیک درمان، با توجه به شرایط جسمانی هر بیمار متفاوت است.

2- دوره نقاهت بعد از پیکرتراشی چقدر است؟

با توجه به روش درمانی، دوره نقاهت می‌تواند بین 40 روز تا 2 ماه متفاوت باشد. شما باید در هفته های ابتدایی بعد از عمل، گن مخصوص بپوشید و تا اتمام دوره نقاهت، رعایت مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های دارویی را جدی بگیرید. 

3- آیا چربی ها بعد از پیکرتراشی دوباره بر می گردد؟

نتایج عمل پیکرتراشی تنها در صورتی دائم خواهد بود که رعایت رژیم غذایی، سبک زندگی مناسب و ورزش را جدی بگیرید. در غیر این صورت احتمال تشکیل مجدد بافت های چربی وجود دارد.

4- هزینه عمل پیکرتراشی چقدر است؟

با توجه به نوع جراحی انتخابی و منطقه درمان، هزینه‌ها متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر، با شماره مراکز معرفی شده در مقاله 10 بهترین دکتر پیکر تراشی شیراز، تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.