مقایسه لمینت و کامپوزیت دندان

مقایسه لمینت و کامپوزیت چگونه است؟ هر دو روش، از محبوب‌ترین تکنیک‌ها برای رفع عیوب ظاهری دندان به شمار می‌روند. با این حال، روکش‌های سرامیکی (لمینت) اغلب گران‌تر بوده و ماندگاری بالاتری دارند. در مقابل، رزین کامپوزیت‌ها معمولا نیاز به تراش دندان ندارند و تعمیر پذیر هستند. ما در این مقاله، به مقایسه میزان ماندگاری، قیمت، مزایا و معایب هر کدام  خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید. 

عکس لمینت و کامپوزیت دندان

عکس لمینت و کامپوزیت دندان

انواع روش های زیبایی دندان

1- لمینت دندان

لمینت نوعی روکش دندانی است که از سرامیک ساخته شده است. برای انجام لمینت، پوسته های نازک سرامیکی در لابراتوار برای شما ساخته شده و سپس توسط پزشک روی دندان های جلویی چسبانده می شود. اگر با مشکلاتی مثل تغییر رنگ دندان، ترک و لب پریدگی دندان، فاصله بین دندانی و غیره مواجه هستید، لمینت یک راه حل مناسب برای شما است.

لمینت و کامپوزیت برای چه دندان هایی مناسب ست؟

ویژگی های لمینت دندان

میزان ماندگاری لمینت: سرامیک به کار برده شده در لمینت دندان، مقاوم است و می تواند بین 10 تا 15 سال دوام داشته باشد. 

میزان زیبایی: لمینت از نظر بازتاب و جذب نور، مشابه با مینای طبیعی دندان عمل می کند. بنابراین، میزان شفافیت و طبیعی بودن ظاهر دندان بعد از انجام لمینت بسیار بالا است. 

هزینه لمینت: در مقایسه با دیگر روکش های دندانی (مانند رزین کامپوزیت ها یا روکش زیرکونیا)، لمینت هزینه بالاتری دارد. 

فرایند نصب: قبل از نصب لمینت، ابتدا باید پوسته های سرامیکی در آزمایشگاه متناسب با دندان هر فرد ساخته شود. بنابراین، این پروسه حدود یک یا چند هفته هفته زمان بر است.

ویژگی های لمینت دندان
زیبایی و ظاهر کاملا طبیعی 
نیاز به تراشیدن دندان 
ماندگاری لمینت 10 تا 15 سال
هزینه بالاتر 
عدم تحریک پذیری لثه

انواع لمینت دندان

همانطور که گفته شد، لمینت نوعی روکش دندان سرامیکی است. اما با توجه به نوع سرامیک به کار گرفته شده، لمینت ها نیز دارای انواع مختلفی هستند: 

1- لمینت پرسلن: روکش های های ساخته شده از پرسلن از قدیمی ترین و پرکاربردترین نوع لمینت ها هستند. پرسلن شفافیت و ظاهر طبیعی بالایی دارد. 

2- لمینت ips: روکش های ساخته شده از لیتیم دی سیلیکات (ips) نوع جدیدی از لمینت ها هستند که نسبت به پرسلن از مقاومت و شفافیت بالاتری برخوردارند. 

3- لمینت زیرکونیا: زیرکونیا نیز از نوعی سرامیک است؛ با این حال ما پوسته های ساخته شده از زیرکونیا را بیشتر به عنوان روکش دندان می شناسیم تا لمینت! زیرکونیا بسیار مقاوم است اما به دلیل شفافیت کمتری نسبت به پرسلن و ips دارد و ظاهرشان تا حدودی کدر است. 

4- لمینت آلومینا: این نوع روکش از ترکیب سرامیکی آلومینیوم اکسید تشکیل شده است. میزان مقاومت لمینت آلومینا نیز بالا است اما زیبایی و شفافیت کمتری نسبت به پرسلن و ips دارد.

5- لمینت فلدسپاتیک: این نوع لمینت از ذرات سرامیکی فلدسپات و گلاس تشکیل شده است. ظاهر آن بسیار طبیعی، شفاف و زیبا است اما مقاومت آن در مقایسه با پرسلن و ips تا حدودی کمتر است. 

6- لمینت لومینیرز: این نوع لمینت را می توان ترکیبی از فلدسپات و پرسلن دانست. لمینت مقاومت و شفافیت بالایی دارد اما در مقایسه با دیگر انواع لمینت، گران تر است.

انواع لمینت دندان

قیمت انواع لمینت دندان (1403)

قیمت لمینت دندان با توجه به نوع مواد و سرامیک به کار برده شده متفاوت است. در جدول زیر، هزینه تقریبی لمینت برای هر واحد دندان آورده شده است: 

قیمت لمینت هر واحد دندان (1403)
لمینت زیرکونیا4 میلیون تومان
لمینت آلومینا4.5 میلیون تومان
لمینت پرسلن5.5 میلیون تومان
لمینت IPS e.max7 میلیون تومان
لمینت فلدسپاتیک8.5 میلیون تومان
لمینت لومینیرز10 میلیون تومان

2- کامپوزیت دندان

کامپوزیت نوعی روکش دندانی است که از رزین های مصنوعی و ذرات پرکننده ساخته شده است. برای انجام کامپوزیت دندان، ابتدا پزشک سطح دندان را پاکسازی و آماده می‌کند. سپس با استفاده از یک ماده چسبنده، روکش روی دندان قرار می‌گیرد. در گام آخر نیز پولیش کامپوزیت (برای صاف و براق شدن روکش) انجام می‌شود. 

اگر به دنبال ترمیم دندان های شکسته، اصلاح رنگ و رفع عدم تقارن دندان ها هستید، کامپوزیت می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. 

ویژگی های کامپوزیت دندان

میزان ماندگاری کامپوزیت: مواد به کار برده شده در لمینت دندان، مقاوم است؛ با این حال میزان دوام کامپوزیت معمولا کمتر از لمینت است. به طور میانگین کامپوزیت ها 5 تا 7 سال طول عمر دارند. 

میزان زیبایی: کامپوزیت از رزین های مصنوعی ساخته شده است و شفافیت کمتری نسبت به لمینت های سرامیکی دارد. 

هزینه کامپوزیت: در مقایسه با دیگر روکش های دندانی، کامپوزیت ها هم مقرون به صرفه هستند و هم زیبایی و مقاومت مطلوبی دارند. 

فرایند نصب: فرایند نصب کامپوزیت سریع‌تر از لمینت دندان است و شما در طی یک یا دو جلسه دندان‌پزشکی، می‌توانید روکش های کامپوزیتی را نصب کنید. 

ویژگی های کامپوزیت دندان
مقرون به صرفه بودن
قابل تعمیر و اصلاح
ماندگاری کامپوزیت 5 تا 7 سال
تراش کمتر دندان

انواع کامپوزیت دندان

همانطور که گفته شد، کامپوزیت از رزین های مصنوعی و ذرات پرکننده ساخته شده است. با توجه به نوع ذرات پرکننده به کار گرفته شده، کامپوزیت ها دارای انواع مختلفی هستند: 

1- کامپوزیت ماکروفیل که ذرات در آن بزرگتر (در حدود 10 میکرومتر) است. این نوع کامپوزیت در مقابل ضربه و فشار مقاوم‌ترند اما در مقایسه با دیگر کامپوزیت ها، چندان براق و صاف به نظر نمی‌رسند.

2- کامپوزیت میکروفیل که ذرات در آن بسیار ریز (در حدود 0.01 الی 0.1 میکرومتر) است. این نوع کامپوزیت ظاهر طبیعی‌تری نسبت به ماکروفیل دارد و به همین زیبایی بیشتر، برای دندان‌های جلویی به کار می‌رود. با این حال، مقاومت آن نسبت به دیگر انواع کامپوزیت های دندان کمتر است.

3- کامپوزیت نانوفیل که از ذرات نانو (در حدود 0.005 الی 0.1 میکرومتر) تشکیل شده است. به دلیل اینکه ذرات در این نوع کامپوزیت حتی از میکروفیل هم کوچکتر است، ظاهری براق‌تر و طبیعی‌تر دارد اما گران قیمت است.  

4- کامپوزیت هیبریدی که ترکیبی از ذرات ماکروفیل و میکروفیل است. مقاومت در برابر فشار و ضربه در این نوع کامپوزیت، بالاتر از میکروفیل است و در عین حال، میزان طبیعی بودن آن نیز از ماکروفیل بیشتر است. 

5- کامپوزیت نانوهیبریدی که ترکیبی از ذرات نانوفیل و هیبرید (یعنی ماکروفیل و میکروفیل) است. کامپوزیت های نانو هیبریدی هم مقاومت بالایی دارند و هم سطح آن‌ها براق و زیباست. 

انواع کامپوزیت دندان

قیمت انواع کامپوزیت دندان

قیمت کامپوزیت دندان با توجه به نوع برند و مواد به کار برده شده متفاوت است. در جدول زیر، هزینه تقریبی کامپوزیت برای هر واحد دندان آورده شده است: 

هزینه کامپوزیت هر واحد دندان (1403)
کامپوزیت ونیر بولک2.5 تا 3.5 تومان
کامپوزیت نانو سرامیک 3.5 تا 5 تومان
کامپوزیت زنیت2 تا 3 تومان
کامپوزیت کازمودنت4 تا 6 تومان

به طور میانگین، اگر بخواهید 16 دندان جلو (10 دندان جلو بالا و 6 دندان جلو پایین) را کامپوزیت کنید، به مبلغی حدود 45 تا 50 میلیون تومان نیاز خواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر با 10 بهترین دکتر کامپوزیت دندان در شیراز در ارتباط باشید.

مقایسه کامپوزیت و لمینت دندان

همانطور که پیش‌تر توضیح داده شد، لمینت ها از جنس سرامیک هستند اما کامپوزیت، ترکیبی از رزین‌های پلیمری (پلاستیک) و ذرات پرکننده (سیلیکات های شیشه ای یا سرامیکی) است. ما در جدول زیر، کامپوزیت ونیر دندان و لمینت را مقایسه کرده‌ایم:

معیارلمینت کامپوزیت
زیبایی بیشتر*
استحکام بالاتر*
مقرون به صرفه*
سرعت نصب*
ماندگاری بیشتر*
امکان تعمیر*
عدم تغییر رنگ*

نتیجه گیری: فرق لمینت و کامپوزیت دندان

روش های متعددی برای زیبایی دندان و پوشاندن عیوب ظاهری وجود دارد که در میان آن ها، کامپوزیت ونیر و لمینت بیشتر شناخته شده هستند. اما کدام روش برای شما مناسب تر است؟ ما در این مقاله به ارائه یک راهنمای جامع از لمینت و رزین های کامپوزیتی پرداختیم. در انتها، از شما می‌خواهیم سوالات و تجربیات خود را در مورد روش های زیبایی دندان در قسمت نظرات (پایین همین صفحه) با ما به اشتراک بگذارید. در اولین فرصت پاسخگوی پرسش های شما هستیم. 

سوالات پر تکرار:

جنس لمینت و کامپوزیت چه تفاوتی دارد؟

لمینت ها از جنس سرامیک هستند اما کامپوزیت ها از رزین های مصنوعی و ذرات پرکننده تشکیل شده اند. 

لمینت و کامپوزیت کدام ظاهر طبیعی تر و زیباتری دارد؟

لمینت ها از مواد شفافی تشکیل شده اند که امکان بازتاب نور را دارند؛ به همین دلیل ظاهرشان به دندان های طبیعی شبیه تر است. البته کامپوزیت ها هم دارای طیف رنگی متعددی هستند و ظاهر مطلوب و قابل قبولی دارند.

تفاوت کامپوزیت و لمینت از نظر دوام و ماندگاری چقدر است؟

هر دو نوع روکش، از استحکام خوبی برخوردارند اما مدت ماندگاری لمینت ها معمولا بیشتر است (در حدود 10 تا 15 سال). 

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای بیشترین امتیاز روی ستاره سمت راست کلیک کنید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید.